Forum

Alle reacties

Kris M
483 thumb_up 2239 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Als uw huis niet in orde is kan je dat ook zelf.  Wees eerlijk over de gebreken en verstop er zeker geen.  Gebreken die zichtbaar zijn moet de verkoper maar zelf zien.  Onzichtbare (bv defecte riolering) moet je melden.

De vraag is eerder of je r de tijd wil insteken, je jezelf in staat ziet om de papierwinkel in orde te zetten (alle attesten opvragen).  Zeker in regio s waar vele nationaliteiten samenwonen kan een makelaar t verschil maken.

tip (uit eigen ervaring). De grote makelaarsbureau s spiegelen je systematisch een veel te hoge schatting voor (die ze achteraf bijstellen ;-)). Met een paar kleine makelaars was dat fairder:  heel eerlijk de haalbare prijs gezegd van in t begin.  Op mijn aansturen hoger begonnen doch uiteindelijk (na een zestal maanden zodat de markt getest was) gekregen wat de makelaar zei. 

PS. Als t in t brusselse is kan ik per PB een naam suggereren (geen familie noch vriend) 

jeroentje
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Hey, ik wil mijn woning ook binnenkort verkopen en ben alle opties aan het openhouden om wel of niet met een makelaar te verkopen, al overweeg ik om het eerst eens zelf te proberen. :) Zo kwam ik onlangs soldandset.be tegen. Dit is een online biedingsplatform waarbij je jouw woning zelf kan verkopen met de ondersteuning van het team achter soldandset.be + dit is volledig gratis voor de verkoper! Daarnaast kwam ik ook biddit.be tegen, hetwelk een ander biedingsplatform is. Indien het mij toch niet lukt om zelf te verkopen, dan kan ik nog altijd naar een makelaar overschakelen, dus ik verlies er niets mee ;).

Saralie
0 thumb_up 1 comment
5 maanden geleden

Ben persoonlijk geen fan van pure biedingwebsites omdat je een menselijk stuk verliest én de rekening van de makelaar doorschuift naar de koper (en die heeft al kosten genoeg om aan je vraagprijs te voldoen). Om de middenman uit te schakelen, die geen verdienste heeft aan je opgebouwde investering, zal je het zelf moeten doen. Gelukkig zijn er goede websites te vinden die je begeleiden.

www.jehuisverkopen.be is er eentje die ik kan aanraden. Uiteindelijke is het de combinatie van zulke sites + immoweb en de notaris die je op weg zetten om comissieloos te verkopen. Heb zo al 5 woningen verkocht voor vrienden en familie!

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.