Forum

Waterput op grens

CP
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
#Verbouwen · 3 maanden geleden

Achter onze woning (halfopen bebouwing van 1956) ligt een waterput in de grond, de rand van die waterput staat net op kant van mijn buur.

Mag mijn buur deze put gebruiken (al dan niet door eerst schuin in de put te boren zodat hij eraan kan)?

Alle reacties

Patrico
56 thumb_up 588 comment
3 maanden geleden

Wat is eigenlijk het probleem, wil je buur dit gaan doen?

Hoe lang geleden is die woning gekocht? Dit is denk ik een verborgen gebrek bij de aankoop van uw woning als dit niet gemeld is bij de aankoop van je huis.

Charel
547 thumb_up 2468 comment
3 maanden geleden

Of een verborgen voordeel : )

Indien de put voor een deel in de grond van de buurman zit dan is die dus gemeenschappelijk naar mijn idee. Tenzij er ergens op een officiele manier iets anders is genoteerd.

48 thumb_up 261 comment
3 maanden geleden

Wiens water komt in deze put ?  Als het enkel uw regenwater is dat erin uitmondt, dan zou ik zeggen dat de buur eraf moet blijven.  Maar de put ligt dus voor een stuk op zijn grond.  Lag de scheilijn vroeger misschien anders ?  1956.  Dat is dus reeds een situatie van 64 jaar oud, wat dus een verworven recht inhoudt van uw eigendom op die van de buur.  Ik denk dat dit voer voor juristen is.

www.arcopolo.com

CP
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
3 maanden geleden

De 2 gebouwen waren vroeger van 2 broers, er was geen waterput aangegeven op de plannen. Enkel de betonrand (zit volledig in de grond) stopt net op zijn stuk. Hier kwam hij toevallig op uit toen hij een fundering aan het graven was voor een bijbouw. Om te kijken wat het was heeft hij dus mijn richting uit zitten kappen alvorens hij in de ton uitkwam.

Van wat ik kan zien is het een grondwaterput.

CP
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
2 maanden geleden

De vraag is als de waterput aan mijn kant staat en de betonrand van de put eindigt net op zijn stuk (helft van de dikte van de betonrand), of mijn gebuur deze dan zonder te vragen kan gebruiken door er schuin in te boren zodat hij aan het water kan...

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?