Forum

Alle reacties

47 thumb_up 254 comment
1 jaar geleden

Hiervoor volstaat een melding, maar je moet dit wel in samenwerking met een architect doen, want je voert wijzigingen aan de stabiliteit van de woning door.

Voor het nieuwe dak moet je isolatie voorzien en dus heb je een EPB-verslaggever nodig.

Als je geen energetisch ingrijpende renovatie doet (in jouw situatie doe je dat dus niet), dan heb je geen ventilatieverslaggever nodig, maar dat neemt niet weg dat je je ventilatie best wel in orde brengt, mocht dat nog niet het geval zijn.  Goed en doordacht ventileren komt je woonkwaliteit ten goede, zelfs je stookkosten dalen erdoor omdat je in een drogere woning zit, waardoor je sneller een comfortgevoel krijgt bij iets lagere temperaturen in huis.

www.arcopolo.com

Tim1992
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Hallo,

bedankt voor de info.

Kan je me juist nog het volgende beantwoorden:

Waarom komt er volgens jou een architect bij te pas? We moeten geen poutrels of dergelijke plaatsen. 

En omdat we het dak van de aanbouw veranderen met isolatie moet er een epb verslaggever komen? Iedereen kan toch zelf vragen hoeveel de minimale isolatie dikte moet zijn....

Bedankt! 

47 thumb_up 254 comment
1 jaar geleden

U breekt een achtergevel uit.  Van 2 ramen maakt u 1 groot raam.  Hier zal zeker een balk (hout, staal of beton) boven geplaatst moeten worden.  Dit zijn stabiliteitswerken en dus moet je met een architect werken.

U vervangt een plat dak, dat is het vervangen van een deel van de buitenschil, waardoor je onder de EPB-regelgeving valt en dus een EPB-verslaggever moet aanstellen.

www.arcopolo.com

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?