Forum

Vocht probleem terras

Zorro2020
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Verbouwen · 1 week geleden

Wij hebben een vocht probleem op ons terras van ons appartement.  De voeg tussen de vloer en de buitenste opstaande rand is blijkbaar niet echt volledig waterdicht. Zo krijgen de onderburen af en toe een beetje water onder hun koepel. We hebben de oude voeg  al eens verwijderd en opnieuw gevoegd ....maar helaas . Weet iemand een.oplossing ?

Alle reacties

DLAN
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
4 dagen geleden

Bij mijn dakterras komt langs 1 muurtje (noordkant) de waterkerende laag (van binnen naar buitenmuur met stootvoegen) onder de afwerking van het terras, een fout van de metser destijds.  Een zware aanhoudende regenval met veel noordenwind (zoals enkele weken terug) maakt dat ik in het bureel er onder soms ook water binnen had.

De afdichting dakterras is met enkel enkele lagen roofing en een afwerking met tegels beschermd tegen weersinvloeden dus daar komt niet het probleem van.  Deze aannemer destijds zei dat ik om de 10 jaar (best eerder) dat muurtje moest impregneren met silicones (vb Rubson Invisible tot volledige verzadiging) tegen regendoorslag waardoor regen niet door de muur gaat maar langs de muur naar beneden vloeit. 

Ik kan uit je bericht niet opmaken op je ook zo'n muur hebt maar misschien moet je die stootvoegen en al of niet waterkerende laag eens goed bekijken. De aannemer zei destijds dat nieuwe lagen roofing (bovenop de afwerking met terrastegels) dit probleem NOOIT zouden kunnen oplossen hetgeen logisch is gezien de afwerking boven de waterkerende laag uitkomt.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?