Forum

Verkavelingsvergunning pas van kracht na sloopwerken?

Vos89
0 thumb_up 2 comment Bouwer
#Verbouwen · 2 jaren geleden

Hallo,

Wij zitten in volgende situatie: 1 stuk grond waar in het midden een oude hoeve op staat dat in 2 gelijke delen verkaveld gaat worden (verkavelingsaanvraag reeds lopende) waarbij de oude hoeve gesloopt zal worden en op 1 van de nieuw ontstane kavels een nieuwbouwwoning zal gebouwd worden (de hoeve zou op de perceelsgrenzen van deze nieuw ontstane kavels staan). Op de gemeente werd gezegd dat de verkaveling (wanneer goedgekeurd) ook pas rechtsgeldig is na afbraak van de oude hoeve. Echter we vinden hier nergens een officiële wettekst van. (We zijn hiernaar op zoek om onze planning te beschrijven aangezien we een voorafgaande beslissing willen van de BTW dat we hiervoor aan verlaagd BTW tarief van 6% mogen bouwen omwille van sloop + opbouw)

Weet iemand of het 'in voege treden van een verkaveling na sloop van de gebouwen' een algemene wet is of eerder een regel die lokaal gevolgd wordt?

Alvast bedankt voor de hulp!

Alle reacties

Kris M
491 thumb_up 2309 comment
2 jaren geleden

Sloop + heropbouw aan 6% BTW kan enkel in de 32 steden uit de lijst: Brussels gewest en de centrumsteden.  Zie lijst bij FOD.  Waar ligt je grond? 

Daar je verkavelt lijken de voorwaarden voor 6% BTW niet vervuld.  Bv afbraak om dan de bouwgrond te verkopen valt mi niet onder de 6%

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?