Forum

Alle reacties

Bertje
25 thumb_up 145 comment
7 jaren geleden

Je vraag is zo vaag en er zijn zo veel variabelen Syl dat ik niet goed zie hoe hier iemand kan op antwoorden. Doe het zelf of vakman, keuze van materialen en afwerking, voorbereidende/afbraak werken, onvoorziene omstandigheden etc.......... Offertes vragen misschien.. Bert

vloerder jp
74 thumb_up 287 comment
7 jaren geleden

Sinds kort groeien de sites om prijzen op te vragen en te vergelijken als paddestoelen uit de grond. Dat is een lukratieve bezigheid, die uit de USA is overgewaaid naar Europa. Die sites zijn gratis voor de aanvrager; de aannemer betaalt een vast tarief en / of geeft een percent af aan die site. Je kan soms biedingen krijgen die te schoon zijn om te geloven en dat zijn ze in zo goed als alle gevallen ook. Persoonlijk kan ik alleen voor mijn job spreken : sommige biedingen zijn zo laag dat ik daar amper de tegellijm kan voor kopen. Maar ja, niekske tegen een Lada of een Trabant : die hebben ook 4 wielen. Verder sluit ik me aan bij "Bertje".

jp

Vdb
5 thumb_up 76 comment
7 jaren geleden

Je maakt de ruimtes die je vernoemt trouwens zo duur als je zelf wil. Je kiest er 2 van de meest variabele posten uit.

Een keuken heb je voor 2.500 euro (inclusief toestellen) reeds bij IKEA of andere keukendiscounters. Maar je kan evenzeer opteren voor topmaterialen genre De Dietrich, Viking,... waar je met 10.000 euro nog niet eens voor de toestellen zal toekomen. Keukens van 20.000 euro en meer zijn geen uitzonderingen meer.

Wil je een afwasmachine, geïntegreerde koffiezet, stoomoven, side-by-side koelkast, teppanyaki, vershoudlade of kies je voor basics?

Zelfde verhaal voor de badkamer. Budgetvriendelijke oplossingen te over. Maar schrik niet als je regendouches van meer dan 5.000 euro tegenkomt.

 

Richtprijzen naar vloeren of andere materialen kan je perfect op Livios vinden.

Succes!

arrow_forward
Alles wat je zelf doet, doe je misschien niet sneller en beter. Wel goedkoper en met grote voldoening!
syl
0 thumb_up 1 comment Bouwer
7 jaren geleden

Dank voor jullie reaktie.

m² prijzen geven is idd moeilijk en afhankelijk van zoveel dingen.

Ik dacht dat dat ergens te vinden was... wel opgesplits volgens afwerkingsniveau... van goedkoop ingericht tot duur.

Dus vb renovatie van een zolder die onafgewerkt staat maw chappe en spanten...

Moest iemand durven schattigen zeggen... laat maar komen ;)

AVG
0 thumb_up 2 comment
7 jaren geleden

Mij is altijd verteld dat je voor een basisrenovatie hetzelfde moet rekenen als voor een nieuwbouw, maar dan aan 6 % i.p.v. 21 %, en dus ongeveer een 1250 € per m2.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.