Forum

Oorzaak ruitschade

YouriD9
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Verbouwen · 3 maanden geleden

Graag ontvang ik advies over een onlangs gebarsten ruit. Het gebeurde eergisteravond plotseling terwijl ik op de bank zat. Ik hoorde een krakend geluid, maar zag niets. Nu in het licht viel me ineens op dat er inderdaad een barst zat. Wat kan hiervan de oorzaak zijn. Een thermische breuk lijkt me onwaarschijnlijk aangezien het een extreem weer was en er stond niets tegen de ruit. Spanning lijkt het ook niet want dan zou de barst van boven komen. Dan is nog de mogelijkheid dat het door een steentje oid komt maar de auto stond voor de ruit op de weg geparkeerd dus dat zou ook heel gek zijn.

Nu is de ruit sinds December geplaatst in nieuwe kozijnen. Kan het ook nog met het onjuist plaatsen te maken hebben?

Ik hoor het graag. 

Alle reacties

Hugo C.
299 thumb_up 1727 comment
3 maanden geleden

Inderdaad, diir de stervorm wijst het op een inslag. Dit kan van de inslag ven een steentje zijn maar ook van bv een loodjesgeweer.

YouriD9
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
3 maanden geleden

Bedankt voor jullie reactie. Maar is het dan niet gek dat er een glasscherf aan de binnenkant zit? En ook gek dat het een steentje kan zijn. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen hoe dat kan gaan aan een rustiger weg met de auto tussen het raam en de weg. Kan het ook niets te maken hebben met een productie of plaats fout? Kan het zijn dat het al beschadigd was voor of tijdens het plaatsen en dat dat nu open barst? 

Is er iets wat ik zou kunnen doen of moet ik er maar aan geloven dat ik dit zelf moet betalen? 

47 thumb_up 254 comment
3 maanden geleden

Als er langs buiten een sterke impact is van bijvoorbeeld een steentje, dan is het normaal dat er langs binnen stukjes afspringen, in dit geval 1 scherf.  Kijk eens rond voor je raam.  Als je daar een loodje vindt, of een scherf van een plinterbom ;-), of ... iets dat niet eigen is aan je tuin, dan weet je dat het kwaad opzet was.  Vindt je niets dan steentjes ... een steentje onder een band van een auto kan ver vliegen, hoor.

Een fabrieksfout is dit zeker niet en je zal het inderdaad zelf moeten betalen, tenzij je goed verzekerd bent.

www.arcopolo.com

idur
144 thumb_up 603 comment
3 maanden geleden

De inslag  van een projectiel afgevuurd met een loodjesgeweer lijkt mij nog niet zo onwaarschijnlijk. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?