Forum

Is het aannemen van een veiligheidscoördinator verplicht?

LeanderT
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Verbouwen · 11 maanden geleden

Hallo iedereen,

Een goede vriend van mij is momenteel bezig met verbouwingen in huis. Samen zijn we opzoek naar wat er wel of niet kan worden gedaan binnen zijn budget. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk. 

Nu heerst de vraag of hij nu wel of niet een veiligheidscoördinator moet inschakelen bij zijn bouwproces. Graag willen we weten of dit wordt aangeraden en of jullie dit zelf ook hebben gedaan en hoe het is verlopen.

Bedankt

Leander

Alle reacties

Hugo C.
299 thumb_up 1729 comment
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Als meerdere aannemers werken zullen uitvoeren, gelijktijdig of na elkaar is een veiligheidscoordinator verplicht. Maar enkel voor werven groter dan 500m².  Ik neem aan dat dit voor woningen de bewoonbare opppervlakte is  + niet-bebouwde terreinoppervlakte. Voor kleinere werken kan dat de architect zijn of de (ver)bouwheer met zijn aannemers.

https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/tijdens-de-werken/veiligheidscoordinator-bij-bouwwerken

48 thumb_up 255 comment
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Als er "gevaarlijke" werken uitgevoerd worden moet er ook 1 aangesteld worden.  Deze gevaarlijke werken zijn oa werken op een hoogte van meer dan 5m of op een diepte van meer dan 1,2m, werken met prefabelementen, met chemische producten, ...  Er is een lijstje met alle gevaarlijke werken.

www.arcopolo.com

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?