Forum

Geluidsisolatie gezamenlijke muur

CP
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
#Verbouwen · 3 maanden geleden

Ik woon in een halfopen bebouwing (1956), de gezamenlijke muur is langs onze kant geïsoleerd (geluidsisolatie).
Tijdens de renovatiewerken van mijn buur hebben zij hun leidingen in de gezamenlijke (enkele) muur geplaatst met de nodige breekwerken, van hun kant is de muur niet geïsoleerd.
Is het niet verplicht om deze te isoleren? Kan ik hem verplichten om deze te isoleren aangezien er momenteel toch nog geluidsoverlast is (contactgeluiden zullen we altijd hebben in deze woning, maar ganse gesprekken meevolgen op de bovenverdieping is toch wat veel van het goede).

Alle reacties

Patrico
56 thumb_up 588 comment
3 maanden geleden

Is de muur dan geïsoleerd aan de binnenkant van jullie woning?

Buren al eens aangesproken over de geluidsoverlast, misschien ondervinden ze net dezelfde overlast van jullie zodat je samen naar een oplossing kan zoeken?

48 thumb_up 261 comment
3 maanden geleden

Er bestaan wel degelijk meetbare geluidsdrukniveau's waaraan je moet voldoen tussen 2 woningen.  Als daar niet aan wordt voldaan, dan kan je de aansprakelijke voor de geluidsoverlast verplichten om aanpassingswerken door te voeren.

www.arcopolo.com

CP
0 thumb_up 5 comment Andere particulier
3 maanden geleden

Het is een gebouw van 1956, (2 broers die vroeger naast elkaar woonden) het betreft een enkele muur. De muur is aan onze kant van binnen uit geïsoleerd.

We hebben hun tijdens de werken aangegeven dat er geluidsoverlast was, maar zij beweerde dat ze dat niet hoorde, achterna hebben ze dan toch toegegeven dat ze ons ook horen. Meer dan hun kinderen erop wijzen dat ze wat stiller moeten zijn is er van hun kant niet gebeurd.

Ze hebben ook eerder (mondeling) toegegeven dat er van hun kant niet geïsoleerd is.

Mij draait het niet om het geluid van spelende kinderen (ik ben ook jong geweest), maar enkel om de volledige gesprekken die ik kan volgen.

Patrico
56 thumb_up 588 comment
3 maanden geleden

Ben je zeker dat het een enkele muur zonder spouw is?

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Weet jij het antwoord op deze vragen?