Forum

Financiële toestand aannemer

Tim De Roock
0 thumb_up 2 comment Bouwer
#Verbouwen · 6 jaren geleden

Beste mede-(ver)bouwers, Een tijdje terug hebben we onze woning gebouwd, en we hebben hier veel informatie tijdens onze bouw gevonden. Wat we echter niet altijd terugvonden was de financiële toestand van de ondernemingen waar we mee te maken hadden. Na verhalen van collega's waarbij voorschotten werden betaald, maar waarna de aannemer failliet bleek te zijn, besloot ik steeds de website van de Nationale bank te consulteren alvorens in zee te gaan met een aannemer. Nu zijn we 2 jaar later en heb ik samen met een aantal collegas een website ontwikkeld waar we graag jullie feedback over zouden ontvangen. Je kan er dezelfde info vinden als op de site van de nationale bank, maar dan duidelijker gepresenteerd. graag hadden we jullie feedback over de site gehad. http://www.finactum.be bedankt!

Alle reacties

Vochtadvies
79 thumb_up 502 comment
6 jaren geleden

Het idee en de opbouw is goed, maar de zoekmachine doet nog niet wat ervan gevraagd wordt.  Van de meeste bedrijven die ingegeven werden vindt hij wel het btw nummer, maar niet de onderliggende data.  Er zitten nog enkele kinderziektes in.  Als alles vlot en snel functioneert kan dit interessant zijn. 
Men moet wel rekening houden dat de data maar boekhoudkundige gegevens zijn die door de boekhouder en de zaakvoerder bijgestuurd worden.  Deze data zijn dus geen exacte wetenschap een ook niet up to date.
Een aannemer in slechte papier of in faling ga je hiermee niet tijdig kunnen vinden.
Groeten
Vochtadvies

SXTC
0 thumb_up 37 comment
6 jaren geleden

Ik wil best voor jou het internet volspammen als reclame mocht je dit idee doorzetten. Ik volgde een tijd geleden namelijk een programma op TV en het bleek dat er verschillende aannemers waren met elk +- 17 failliete bedrijven. Blijkbaar is er in Engeland (en waarschijnlijk ook in België want hier zit de wet vol met gaten) een manier om je verantwoordelijkheid te ontwijken waardoor je niet word vervolgd en je klanten niet hoeft uit te betalen. Je laat dus je huidige bedrijf failliet verklaren nadat je de gelden hebt ontvangen, en begint dan een nieuw bedrijf om weer je klanten op te lichten.. Hoe ze het geld laten verdwijnen (of legaliseren) weet niemand maar een feit is zeker... telkens dat ze een nieuw bedrijf opstarten hadden ze vreemd genoeg wel geld om een nieuwe bedrijfswagen te kopen en nieuw materiaal...Een snelle manier om rijk te worden als je weet hoe je moet oplichten. Dat de overheden hier niets om doen is onbegrijpelijk, maar daarom moeten wij (de arme klasse) nog niet met onze voeten laten spelen door dit soort tuig waar spijtig genoeg de doodstraf niet meer voor geldt voor dit soort gespuis (wel een vertroeteling of zelf geen straf) . In mijn geschiedenisboeken is 'kerk en wet' gescheiden en kort daarna 'wet en rechtvaardigheid' Keep us up to date vriend!

Tim De Roock
0 thumb_up 2 comment Bouwer
6 jaren geleden

Beste (ver)bouwers,


We hebben rekening gehouden met jullie feedback, 
en ik ben blij jullie te melden dat de site geheel werd vernieuwd.
We hebben niet alleen het uiterlijk aangepakt, maar we hebben ook een aantal performantieverbeteringen doorgevoerd.


Indien jullie verder nog feedback hebben, is deze zeker welkom.


mvg,


het finactum team
http://www.finactum.be


ps: Ondertussen blijven we natuurlijk verder werken om de inhoud te verbeteren en uit te breiden, dus neem regelmatig een kijkje!

Dreten
0 thumb_up 1 comment
6 jaren geleden

heb het net even geprobeerd, en idd, de zoekmachine kan wel beter : ik zou ook zoekresultaten aanbieden die lijken op wat de gebruiker heeft ingegeven.  Ik zocht bv naar het bedrijf Martha BVBA, maar dat leverde niets op.  Blijkbaar staat het bedrijf geregistreerd onder Martha.   Daarom zou het handig zijn ook gelijkaardige zoekresultaten weer te geven. 

Veel succes!

Dries (van Happybouwen.be, met ondertussen een jaartje ervaring met het verbeteren van zoekmachines )

Tim De Roock
0 thumb_up 2 comment Bouwer
6 jaren geleden

Ondertussen is er weer heel wat gewijzigd op http://www.finactum.be we hebben rekening gehouden met de feedback die we van gebruikers ontvangen hebben. Ga gerust weer een kijkje nemen en laat maar van je horen!

@SXTC
Je mag als steun zeker reclame maken voor Finactum, graag zelfs want zo help je ons. Het aantal bezoekers is op dit moment namelijk een belangrijke motivatiefactor voor ons!

@Dreten
Het verbeteren van de zoekmachine staat zeker in onze planning, dit kan inderdaad nog beter. We staan trouwens ook open voor elke vorm van samenwerking, dus aarzel zeker niet om ons te contacteren als je mogelijkheden ziet.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.