Forum

Architect renovatieproject Oost-Vlaanderen

Katrien461
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Verbouwen · 3 jaren geleden

Hallo,

Wij plannen onze woning (regio Wetteren/Dendermonde) te renoveren + deels uit te breiden (een stuk nieuwbouw). Van stijl willen we het graag landelijk houden (klassiek/pastorij). Het betreft een open bebouwing. Kan er iemand een architect aanbevelen? Zeer moeilijk als je niet direct iemend kent... We willen zelf toch graag voldoende inspraak krijgen of bvb zelf aannemers aanreiken, dus het is echt van belang dat het goed klikt met de architect. Bovendien wonen we in ons huis met 2 kinderen en willen we zo lang mogelijk blijven wonen... of gefaseerd werken. Iemand ervaring hiermee?

Graag jullie tips!

Alvast bedankt, Katrien.

Alle reacties

Kristien266
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
3 jaren geleden

Wij werken met COWORK architecten uit Gent. Deze week wordt de bouwaanvraag ingediend. Tot nu toe verloopt de samenwerking prima. Bij de offerte-aanvragen mogen wij zoveel aannemers aanbrengen als we willen en wij nemen de uiteindelijke beslissing wie het wordt. Zij stellen de offerte-aanvragen dossiers op, en controleren het antwoord van de aannemers. Van daaruit geven ze ons een niet bindend advies.

Bij het voorontwerp mochten wij ons voorstel aanbrengen, samen met al onze wensen. Zij hebben een tegenvoorstel geformuleerd en het is uiteindelijk een combinatie geworden. De beneden is vooral ons plan geworden, de boven vooral hun plan.

We vinden het fijn dat het een jong duo is, die mee zijn met energie-zuinig ontwerpen.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.