Forum

Sloopvergunning huurwoning

Lisse
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Huren · 6 maanden geleden

Graag advies: 

Mag er een sloopvergunning voor een huurwoning aangevraagd worden terwijl deze huurwoning nog verhuurd en bewoond is? 

Situatie is dat wij aan een nieuwbouw bezig zijn en wij tijdelijk nog huren. Nu krijgen we een document om omhoog te hangen dat er voor die woning een sloopvergunning is aangevraagd. De huur is nog niet opgezegd door de huurder of de verhuurder. 

Los van dat feit is 1 van de eigenaars loopt continue te neuzen rond het huurhuis zonder een afspraak te hebben gemaakt met ons als huurder. Wij krijgen dit van onze buren te horen, eigenlijk zouden we hier een klacht kunnen indienen onder huisvredebreuk maar eerst zouden we willen weten wat de regelgeving is rond sloopvergunning van huurwoning zonder enige communicatie naar ons als huurder. 

Alle reacties

Kris M
494 thumb_up 2344 comment
6 maanden geleden

Verhuurdersverplochtingen staan los van het aanvragen van vergunningen.  Verhuurder moet wel de opzegperiodes en regels respecteren.  Hij mag je erf idd niet betreden zonder uw weten.  

Je verhuist binnen afzienbare tijd naar je nieuwe woning: tenzij je goede redenen hebt om het niet te doen zou k dit aankaarten met de eigenaar zodat hij weet wanneer je normaliter vertrekt.  Kan positief uitdraaien qua flexibiliteit van vertrek en recupereren van huurwaarworg.

Hugo C.
320 thumb_up 1953 comment Bouwer
6 maanden geleden

De aanvraag van een sloopvergunning staat inderdaad los van de huurovereenkomst. De verhuurder moet de huurovereenkomst respecteren en de huurwetgeving. Bij een sloopvergunning moeten de werken binnen de 2 jaar starten. 

Wanneer vervalt de lopende huurovereenkomst? Naargelang het type contract bedraagt zijn opzegtermijn 3 of 6 maand. Belangrijk om weten is ook dat u, bij een voor u te vroege maar toch rechtsgeldige opzeg, u steeds een verlenging kan vragen wegens buitengewone omstandigheden. Het feit dat uw woning nog niet af is, is een buitengewone omstandigheid. Komt u niet tot een akkoord dan kan u zich altijd tot de vrederechter richten die u een verlenging kan toestaan. Maar dit moet allemaal voor de laatste maand van de lopende huurovereenkomst afgehandeld zijn. Best spreekt u er met de verhuurder nu al over. Neem de nodige reserve voor de beschikbaarheid van uw nieuwe woning. Dit om te vermijden dat hij al een bestelling plaatst voor de afbraak die dan moet opgezegd worden.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.