Forum

Eigenaars twisten over verwijdering asbestschouw.

DBosiers
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Huren · 1 jaar geleden

Ik woon in een huur appartement vlak bij een van mijn vensters staat echter een verweerde schouw op het plat dak van mijn onderburen.
Ik ga er van uit dat dit "structuur" is en de afbraak van het die schouw gemeenschappelijk is. Mijn huisbaas wil deze schouw ook graag verwijderd zien, maar de onderburen beweren dat het onderhoud van dat dak en dus ook die schouw haar plicht is omdat het in het contract genoteerd staat als dakterras. ( Niets van te zien, het is gewoon een plat dak ) En ondertussen ben ik al te weten gekomen dat het door zijn ligging ook een onwettig dakterras zou zijn.
Kunnen zij dit maken of is het bij wet bepaald dat een schouw zeker als ze niet aan dit appartement is aangesloten altijd de kost is van wie de schouw benut ? ( niet dit appartement )

Alle reacties

Kris M
491 thumb_up 2309 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Tenzij anders beschreven in de basisakte zijn het onderhoud van schouwen en daken kosten voor de VME.  Mocht die schouw achteraf bijgeplaatst zijn zonder akkoord van de VME dan moet het betreffende appartement instaan voor de verwijdering.

Hugo C.
306 thumb_up 1811 comment
1 jaar geleden

Vooreerst het is een schouw in asbest-cement. Dat is heel iets anders. Een asbest-cementschouw mag iedereen verwijderen, voor asbest heb je gespecialiseerde  bedrijven nodig. De rekening is navenant.

Nu, als die schouw niet meer gebruikt wordt, ook niet als verluchting, moeten de eigenaars van de er op aangesloten appartementen hun akkoord geven om deze te dichten of te vervangen. Het lijkt mij logisch dat dit een kost is voor de VME, minstens voor de betrokken eigenaars. Maar inderdaad, als dit als bestanddeel van het dak wordt aanzien is het de VME, dus alle eigenaars.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.