Forum

Huis afgebrand

van den dorpe
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Hoe wil ik wonen? · 1 jaar geleden

in 2015 premies ontvangen voor renovatie van mijn huis

In 2018 is mijn woning (herenhuis) volledig afgebrand, alleen muren blijven over = casco

kan ik opnieuw alle premies aanvragen die nodig zijn; Dit is een geval van heirkracht

graag wat meer nieuws hierover

mark van den dorpe

mvdd@telenet.be

Alle reacties

Hugo C.
283 thumb_up 1481 comment
1 jaar geleden

U bent normaal gezien verzekerd voor nieuwwaarde. Dwz dat de door de verzekering toegekende schadevergoeding u moet toelaten om het gebouw te herstellen met nieuwe materialen aan de huidige prijzen. Zij houden geen rekening met premies, kortingen e.d. die u kan bekomen. Enkel met het BTW-tarief 6% of 21% zal rekening worden gehouden naargelang de ouderdom van het gebouw.

Ik vermoed dat u geen 2x premies zal kunnen bekomen, ook niet de fiscale voordelen die destijds bestonden (dakisolatie bv). Enkel voor de bijkomende energiebesparende investeringen, waar in het verleden dus nog geen premie was voor bekomen, kan je de premie aanvragen.

Los daarvan zou ik u aanraden om zelf een eigen expert aan te stellen die uw belangen verdedigt. Hij weet als geen ander met welke schade er allemaal rekening moet worden gehouden, ook die schade waar je nu (nog) niet aan denkt. bv dubbele beglazing die aan hitte heeft blootgestaan, maar niet beschadigd, verkleurde pvc of aluminiumramen, elektrische installatie, muurtegels die berookt zijn, vloer, radiatoren die onder het roet zitten etc

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.