Forum

SOD Firma begint niet met werken.

Osiris
0 thumb_up 3 comment Bouwer
#Bouwen · 1 jaar geleden

Ik heb in een nwe verkaveling van een SOD firma een stuk grond gekocht met de bedoeling dat men er een woning op zou bouwen. Bedoeling was dat men op 1 maart 2017 zou bouwen om 200 werkdagen later op te leveren (dus ongeveer net voor de zomer van 2018). De start van de werken werd werd echter steeds uitgesteld. In de maand mei werd duidelijk waarom : men gebruikt mijn grond om er een kraan op te zetten om een ander gebouw in de verkaveling op te trekken. Dit is zonder mijn toestemming gebeurd. Ondertussen zijn we december 2017 en is nog steeds geen startdatum gepland waardoor het hoogst onwaarschijnlijk zal zijn dat ik tegen de zomer kan intrekken in mijn nieuwe woning. Wat kan ik hier tegen doen ? Graag advies of bericht van mensen die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. 

Alle reacties

Kris M
476 thumb_up 2117 comment
1 jaar geleden

Om te weten of de "200 dagen" pas starten na de start van de werken laat je mi best het contract eens nalezen door een advocaat.  Waarschijnlijk al best om per aangetekend schrijven de start der werken te vorderen.

Kraan op je grond zonder toestemming ... : als die kraan er al lang staat wordt dit mogelijks als stilzwijgende toestemming beschouwd.

Soofje
1 thumb_up 19 comment Bouwer
1 jaar geleden

Mogen we weten over welke bouwfirma het gaat. Ik zit een beetje met een gelijkaardig probleem. De werken starten maar niet...

Livios.be
63 thumb_up 606 comment
1 jaar geleden


Mogen we weten over welke bouwfirma het gaat. Ik zit een beetje met een gelijkaardig probleem. De werken starten maar niet...

Beste Soofje,

het vragen naar en delen van ervaringen met firma's kunnen we niet toelaten op dit forum. Lees hiervoor zeker eventjes onze forumregels na: http://forum.livios.be/nl/regels

Gr,

Gerry

arrow_forward

Elke week interessante artikels en het laatste (ver)bouwnieuws in je mailbox? Schrijf je dan in op de Livios-nieuwsbrief! Volg ons zeker ook op Facebook, Twitter en Pinterest.

Alfafox
0 thumb_up 3 comment
1 jaar geleden

Beste livios medewerkers,

Wat voor nut heeft het forum als  men bepaalde firma's niet mag terecht wijzen?De klant is altijd verplicht om het via een gerechtelijke procedure zijn ongenoegen te uiten,het gaat tenslotte om zijn zuurverdiende spaarcenten.Een mensen leven lang mag je werken om iets te mogen bezitten maar malafiede zelfstandigen zijn beschemt.Zelfs als particulier mag je geen inlichtingen vragen via het controle orgaan WTCB ook alleen als zelfstandige.Een ombudsdienst is ook al om te lachen.

Een echt apenland.     

Livios.be
63 thumb_up 606 comment
1 jaar geleden

Dag Alfafox,

Ieder forum heeft zijn eigen leefregels (waarmee men ook akkoord gaat bij het registreren). Hier kozen we ervoor om dit niet meer toe te laten, in tegenstelling tot fora zoals bijvoorbeeld Test-Aankoop. Ons forum dient om praktische en tips en hulp te bieden aan (ver)bouwers voor, tijdens en na hun project, niet om samenwerkingen te beoordelen of aan/af te raden. Als je echt wil, kan je de private message-knop gebruiken.

Meer info hierover kan je trouwens altijd via die pm bekomen, hier gaan we terug on topic :) 

Groeten,

Gerry

arrow_forward

Elke week interessante artikels en het laatste (ver)bouwnieuws in je mailbox? Schrijf je dan in op de Livios-nieuwsbrief! Volg ons zeker ook op Facebook, Twitter en Pinterest.

Watcher
14 thumb_up 49 comment
1 jaar geleden

Als negatieve ervaringen niet mogen geplaatst worden, verbied dan ook de positieve. Enkel het positieve tonen, geeft mensen een verkeerd beeld. Een particulier kan nergens terecht om bouwproblemen aan te kaarten. De aannemers worden door allerlei instanties in bescherming genomen, zelfs door een bouwforum.

ivm WTCB bepalingen, probeer via een aannemer die je kent, hebben wij ook zo gedaan. Hadden een aannemer die beweerde dat wij op de hoogte moesten zijn van de bepalingen van WTCB én dat wij hem hiervan op de hoogte moesten stellen. Tegenwoordig zitten er meer crapuleuze aannemers die langs alle kanten de onwetende burger bedriegen waar hij bijstaat en niemand die er iets kan aan doen.

Watcher
14 thumb_up 49 comment
1 jaar geleden

100% akkoord met wat je schrijft. Waarom zou je hier positieve nog commentaren zetten over bedrijven???? Inderdaad ombudsdienst neemt het op voor de firma's. WTCB idem, hebben zelfs een aannemer van trappen en deuren die beweert dat wij hem op de hoogte moesten gebracht hebben van WTCB bepalingen. Idem EPB bepalingen. En die zot geeft niet af. De advocaat moest es lachen. Maar de burger die mag anderen niet verwittigen voor louche aannemers. Godgeklaagd. 

kas
67 thumb_up 359 comment
1 jaar geleden

Bij het beamen van je eigen bericht verlies je wel al je geloofwaardigheid en integriteit 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.