Forum

Sleutel Op de Deur Discussie

Stefan85
7 thumb_up 34 comment Verbouwer
#Bouwen · 1 jaar geleden

Dit is eigenlijk meer een Topic dan een vraag. Als ik op dit forum lees hoeveel mensen miserie hebben met sleutel op de deur woningen, als ik bekijk dat ik persoonlijk niemand ken (met kennis van zaken) die positieve ervaring heeft met SOD. En van de algemene aanname dat SOD altijd duurder is, en (meestal) een lagere afwerkingsgraad en kwaliteit heeft. Welke redenen of voordelen heeft een SOD dan nog ten opzichte van de bouw in eigen beheer te doen? Alle reacties en ervaringen zijn welkom

Grtz Stef

Alle reacties

Hugo C.
294 thumb_up 1645 comment
1 jaar geleden

Ik heb een eerste maal gebouwd met sleutel op de deur en ik kan alleen maar het merendeel bevestigen wat u schrijft. Het enige  voordeel dat er zou kunnen zijn is dat een SOD aanneming valt onder de wet Breyne (voltooiingswaarborg bij faling van aannemer) , maar dat heb je ook niet altijd in de hand. Het is voldoende dat  de aannemer niet allemaal zijn verplichtingen inzake de wet Breyne heeft vervult en u staat dan nergens. Wil men supplementen uitsluiten of beperken dan moet je uw keuzes zoveel mogelijk op voorhand man en laten verwerken in het contract. Maar dan nog  zal men redenen zoeken om toch maar een andere keuze op te dringen .  En het is niet alleen bij middenklasse-bouwers , ook  in de hogere prijsklasse heb ik gemerkt  dat de  bouwheren zich bekocht voelen.

Soofje
1 thumb_up 19 comment
1 jaar geleden

Mijn aannemer is en court du route failliet gegaan. Ik raad het dus af. Ik deed het vooral voor het gemak. Als ik nu terugkijk valt het allemaal wel mee heel het kluwen van plannen en afstemmen. Mijn advies is om met je architect overeen te komen dat hij/zij de werf intensiever opvolgt en hem/haar daar ook voor te vergoeden.

Bij een andere aannemer zag ik dat ze 's avonds nog chape of pur kwamen spuiten, het was al donker en ze hadden geen licht. Benieuwd wat daar het resultaat zal zijn... 

Malafide aanemer
0 thumb_up 78 comment
1 jaar geleden

Onze SOD IS EEN NACHT MARY GEWORDEN , aarchitect geeft werfsverslagen waar hij niet met eens is met de gang van zaken , zegt ook dat de aannemer hem niet warschuwd voor hij werken die voledig niet volgens plannen worden uitgevoerd , de ingenieur even min . Ik heb een onafakelij architect ingenieur expert de werken laten keuren en ja ales was afgekeurd , na twee jaren spartelen en met de hulp van twee advocaten heb ik geëist dat ze het project terug koopen plus gelede schaden of naar de rechtbank , de aannemer kon niets tegen mijn bewijzen en argumenten in brengen dus hebben ze het projecht terug gekocht en nu zonder akkoord van architect en ingenieurs het mislukt projecht  toch te kooop hebben gezet als nieuwe bouw . Een goede raad als je een nieuw bouw in Brasschaat koopt vraag of de architect en ingenieur hun garantie bevestigen of je bent gezien . 

Hugo C.
294 thumb_up 1645 comment
1 jaar geleden

Indien een SOD-bedrijf in faling gaat heeft dit voor degenen waar hun woning nog niet af is soms heel onaangename gevolgen. Dan pas merken ze dat het bedrijf hoegenaamd zijn verplichtingen niet is nagekomen inzake de wet Breyne, dus niet kunnen rekenen op de voltooiingswaarborg en dat ze in feite meer betaald hebben in verhouding tot de reeds uitgevoerde werken. Het systeem van het bedrijf in faling is natuurlijk zoveel mogelijk centen ophalen bij de bouwheer en de onderaannemers niet of slechts gedeeltelijk te betalen. Een niet-betaalde onderaannemer kan zich in dat geval rechtstreeks wenden tot de bouwheer met het dwingend verzoek bij de volgende betalingen voor het SOD-bedrijf de nog onbetaalde facturen van de onderaannemer bij voorrang te vereffenen. Dit voor zover de faling nog niet is uitgesproken door de rechtbank van koophandel.

Eenmaal de faling is uitgesproken en afgehandeld vervallen alle waarborgen die het SOD-bedrijf heeft gegeven (met eventueel voorbehoud voor de fabriekswaarborgen op materialen en toestellen). Dus al weet u wie de onderaannemer was die bepaalde werken heeft uitgevoerd, hij heeft tov de bouwheer  geen verplichtingen inzake waarborgen en eventueel nog uit te voeren werken.

Malafide aanemer
0 thumb_up 78 comment
4 maanden geleden

Die onbekwame firma van brasschaat is te groot om fallit te gaan , ik heb het mogen kunnen maar heb ze klein gekregen . Ik viend wel schandalig dat die mislukte project te koop staat en dat met valse papieren ,zonder akkoord van architecten en ingenieurs . Wie dat koopt is goed in de zak gezet .

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.