Forum

Lijnen parkeerplaats na voorlopige oplevering door firma eenzijdig gewijzigd

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
#Bouwen · 2 weken geleden

Na voorlopige oplevering van app. met autostaanplaats heeft de bouwfirma eenzijdig de afbakeningslijnen vd parkeerplaats in mijn nadeel gewijzigd waardoor ik mijn auto niet meer kan parkeren. Wat kan ik hiertegen doen ?

Alle reacties

Patrico
61 thumb_up 654 comment
2 weken geleden

Hoe staat die parkeerplaats omschreven in je contract?

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment Bouwer
2 weken geleden

Op het bouwplan staan zeker de autostaanplaatsen getekend. Hebben de autostaanplaatsen allemaal dezelfde afmeting?

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
2 weken geleden

In de verkoopsovereenkomst en in de notariële akte staat de parkeerplaats vermeld als autostaanplaats nummer 1.

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
2 weken geleden

Vier autostaanplaatsen waaronder die van mij hebben dezelfde afmetingen (12,50 m2) en de vijfde is kleiner.

kas
87 thumb_up 585 comment
2 weken geleden

Staat in de akte 12.5 m² of staat er 5x2.5m ? Bij het eerste ben je gesjost want een plaats van 2 meter op 6.25 voldoet aan de norm van 12.5 m², zelfs met een plekje van 1 op 12.5 meter heb je niets meer te zeggen. 

Staat er echter 2.5 x5 ( 12.5m²) dan zijn ze gehouden om u dit met deze afmetingen te voorzien.

Ingebrekstelling aangetekend versturen dat je van je rechten gebruik maakt om een parkeerplaats van 2.5x5 te beschikken, zoniet zul je je rechten vrijwaren via de rechtbank.

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
2 weken geleden

In de akte staat 12,50 m2 met de duidelijke vermelding  "autostaanplaats". Het gaat hier dus wel degelijk over een voorbehouden ruimte waar je een standaardwagen kan parkeren en op het officiële plan staat wel de breedte van de staanplaats aangegeven nl 2,57 meter. De staanplaats is voldoende groot om een wagen te parkeren maar de inrijhoek is te klein.

Patrico
61 thumb_up 654 comment
1 week geleden

En heb je al verhaal gehaald bij de bouwfirma? Wat zeggen zij?

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
1 week geleden

Eerst onkenden zij de onmogelijkheid om te parkeren, ik heb dat dan door een gerechtsdeurwaarder officieel laten vaststellen, heb de bouwfirma aangetekend aangeschreven met een kopie vh verslag vd gerechtsdeurwaarder. Vanaf toen erkennen zij wel het probleem en vlgs hen zou ernaar een oplossing gezocht  worden maar concreet gebeurt er niets. Zaak sleept ondertussen al 18 maanden aan.

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment Bouwer
1 week geleden

In het eerste bericht schrijft u dat de bouwfirma eenzijdig de afbakeningslijnen van uw autostaanplaats in uw nadeel heeft gewijzigd. Nu schrijft u dat in de akte een breedte is voorzien van 2,57m. Heeft u die breedte en automatisch ook de lengte zodat u 12,5m2 hebt? U schrijft dat de inrijhoek te klein is. Wat is er precies gewijzigd sinds de aankoop dat u er uw wagen niet kan parkeren?

Een foto van de omgeving van uw autostaanplaats op het plan zou veel verduidelijken.

Park 53
0 thumb_up 7 comment Bouwer
1 week geleden

Op bijgaande foto zijn nog de restanten van oorspronkelijke witte lijn links te zien zoals de staanplaats werd opgeleverd (zie zwarte pijl)

Tijdens de voorlopige oplevering heb ik de parkeerplaats (pp nr 1) uitgeprobeerd, ik kon probleemloos mijn wagen in en uit rijden. In het het pv van voorlopige oplevering wordt specifiek vermeld : "er werd vastgesteld dat het werk overeenkomstig de goedgekeurde plans werden uitgevoerd". 

Later werd door de bouwfirma eenzijdig de linkse witte lijn opgeschoven naar de buitenmuur (volle witte lijn) waardoor de in en uitrijhoek werden verkleind en de totale opp < werd dan 12,50m2.

Na mijn klacht werd de oranje tape aangebracht, opp. vd staanplaats is nu 12,50m2 maar onmogelijk in of uit te rijden als op pp2 een wagen staat.

De bouwfirma wist dat de inrijhoek een aandachtspunt voor mij was want het is nog uitdrukkelijk ter sprake gekomen tijdens het ondertekenen vd verkoopsovereenkomst. Ik heb een sterk vermoeden dat ik doelbewust werd misleid want ik zou de oplevering nooit ondertekend hebben als parkeren onmogelijk bleek.

De ruimte binnen de oranje tape klopt nu wel met het oorspronkelijke plan maar ik wil de bouwfirma aanklagen voor het verkopen van een "autostaanplaats" die niet als dusdanig kan gebruikt worden en die onder bedriegelijk voorwendsel werd opgeleverd.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.