Forum

Kan je hangaars bouwen op landbouwgrond zonder vergunning

rita trekels
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Bouwen · 1 jaar geleden

gebouwde houten stallingen op landbouwgrond achter een huis op 20m afstand zetten om in te werken voor bijberoep, kan dat?

43vierkante meter.

kan je een stuk van de bouwgrond kopen om achter aan die stallingen te geraken met remork ?

Alle reacties

charlyse
8 thumb_up 58 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Vlaanderen.be/omgevingsloket. Op deze website kan men het een en het ander vernemen wat  mag en niet mag. 

Het best is dan ook om bij uw gemeente te informeren wat mag en niet mag. Beter van bij de start de regels te volgen.

kas
81 thumb_up 518 comment
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Een hangaar of stalling is niet hetzelfde , zeker niet in agrarisch gebied. Als je daar dan nogeens bovenop niet van plan bent om oogst of oogstmachienes teplaatsen in de hangaar of vee in de stallen dan wordt het nog moeilijker.

Bijkomend je wil daar in die stal/hangaar je bijberoep uitoefenen. Dan stelt zich automatisch de vraag : welk bijberoep? EN is dit bijberoep landbouw gerelateerd? Ja ? Dan zal dit zeer snel HOOFberoep moeten worden want om te bouwen in agrarisch gebied moet je uitbating landbouw gebonden zijn en moet je je hoofdinkomsten 80% uit deze activiteiten halen ( percentage ben ik niet zeker van)

En ik kan je verzekeren dat het hoofdberoep wel echt in de landbouw moet situeren. Ik weet vann een tuinaanlegger die met zijn bedrijf een loods wou zetten op  landbouw gebied voor zijn tuinmachines . Afgekeurd

Ik vrees ervoor dat dit zonder vergunning bouwen  een utopie is.

Een schuilhok voor vee in landbouwgebied of agrarische zone mag altijd maar is ook weer beperkt door regelgeving. vb max x m² groot, 1 zijde volledig open, zoveel meter hoog.

Hugo C.
300 thumb_up 1733 comment
1 jaar geleden

Zoals Kas hierboven aanhaalde was de overheid er zich van bewust dat sommige burgers op  een inventieve wijze toch gingen bouwen in landbouwgebied. En dat wou men voorkomen door strikte regels op te stellen die ook streng worden toegepast. In bijberoep is het sowieso uitgesloten aangezien dit de poort opent voor totale willekeur.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.