Forum

Bouwovertreding garages

Sloefke
0 thumb_up 35 comment Andere particulier
#Bouwen · 10 maanden geleden

Naast mijn woning zijn garages gebouwd is zo'n 25 jaar geleden gebeurd. Het gaat om een hellende oprit met achterin 2 garages. Eén van deze garages grenst aan mijn woning. Nu kom ik te weten dat deze in bouwovertreding zijn! De garage langst mijn gevel moest eigenlijk over de volledige lengte van mijn gevel gebouwd zijn maar nu is het een oprit met achterin garages. Mijn gevel komt daardoor bloot te staan. Wat ik weet dat er vroeger aan mijn woning een gebouw grensde dat eigendom was van mijn woning. Het werd daarna in 2 aparte percelen verkocht. Mijn woning en het gebouw apart. Eigenaars hebben dit afgebroken en er dus een oprit met garages gebouwd ipv één garage over de volledige gevel en de andere mocht achterin geplaatst worden. Mijn huis werd in 2005 opgekocht en volledig verbouwd niet door mij maar andere eigenaar die het op zijn beurt verkocht heeft en van die eigenaar heb ik in 2017 de woning gekocht. Er waren aan die kant van de gevel en kelder ( deze bevindt zich onder het maaiveld) vochtproblemen toen ik het kocht. Wist ook toen niet van die bouwovertreding. Ik heb een lekdedectie laten uitvoeren en daaruit blijkt dat de garages de oorzaak zijn van probleem. Ten eerste door het afbreken van dat vroeger gebouw is mijn muur poreus en ten tweede door slecht aangelegde oprit ( deze is pas 5 jaar geleden geplaatst geweest) wie draait er nu op voor schade zowel binnen als buiten. Ik hoorde dat doordat mijn buitenmuur voor een groot deel bloot kwam te staan zij nu ook voor de isolatie moeten instaan maar ook voor de wateroverlast dat ik naar binnenkrijg. Wie weet hier meer over aub

Alle reacties

Keon
28 thumb_up 217 comment Andere particulier
10 maanden geleden

Voor de wateroverlast moeten uw buren de gepaste maatregelen nemen.

Uw blote gevel beschermen mag je zelf doen daar hebben uw buren niets te maken. Je mag geen spouwmuur optrekken, maar wel de gevel bekleden met isolatie en een regenscherm (bijv. leien). 

kas
77 thumb_up 485 comment
10 maanden geleden

zelfde probleem ?

https://forum.livios.be/nl/bouwen-verbouwen-of-kopen/juridisch/bouwovertreding-door-eigenaars-garages-naast-mijn-woning

Sloefke
0 thumb_up 35 comment Andere particulier
10 maanden geleden

Ook als zij die bouwovertreding gedaan hebben? Wat met de overname vd muur? Zij breken af dan zijn ze hun rechten toch kwijt en voor wederopbouw moeten ze toch voor die muur betalen?

Charel
531 thumb_up 2368 comment
10 maanden geleden

Waarom "ja dus"?

Je hebt een paar jaar geleden een oude woning gekocht in een situatie die al 25 jaar zo bestaat.

Door uw muur schijnt vocht door te dringen, iets wat wel veel meer voorkomt bij zulke oude woningen met massieve buitenmuren.

Ik denk niet dat je de schuld hiervoor bij de buren moet proberen te leggen maar dat je zelf moet zorgen dat uw eigen muren geen water meer kunnen doorlaten. Probeer daar uw energie in te steken, want hetgeen je nu probeert lijkt mij een frustrerende en nutteloze lijdensweg te worden.

kas
77 thumb_up 485 comment
10 maanden geleden

Omdat we in herhalingen vallen. 

En dit is niet het enigste topic dat je hierover , weliswaar iets andere vraagstelling, voor opent.

Voor de duidelijkheid en voor accurate informatie en om niet in herhalingen te vallen is het aangewezen om in één topic , 1 dus, verder te gaan. 

Misschien kun je ook eens rekening houden met de mensen die hier belangeloos en zonder enige vergoeding hier hun kennis in dienst stellen. Niet leuk als dit telkenmale opnieuw en opnieuw en opnieuw over het zelfde item gaat. Misbruiken komt daar aardig dicht bij.

Sloefke
0 thumb_up 35 comment Andere particulier
9 maanden geleden

Ik ben er mee bezig maar wou gewoon wat info of het wel nut heeft. En profiteren wie profiteert van wie? Advocaten die hun zakken vullen! d

 De vorige eigenaar die  mij verzwegen heeft dat hij de eigenaar daarvoor gedagvaard heeft. Verkopen met een klein probleem terwijl het een groot  probleem is. Een dagvaarding moet gemeld worden bij een verkoop heeft makelaar verzwegen. Ik heb voor het ondertekenen vd gemeld aan mijn notaris dat ik vermoedens had dat er meer aan de hand was toch heeft hij mij laten tekenen met zichtbare en verborgen gebreken gebreken terwijl ik daar niet mee akkoord ging. Wat kende ik daar nu van. Ik ben er mee naar 2 advocaten gegaan. Eerst dik veel geld verdienen om te zeggen dat ik tegen hem geen kans maak onder verborgen gebreken. Ik ben naar andere advocaat gegaan om zij  opni ie. Bij gesprek en hij had de akte gezien zei hij dat ik 70% kans maakte om daarna hetzelfde te moeten aanhoren. U had nooit onder verborgen gebreken mogen tekenen😡😡😡😡. U moet u buur aanspreken. Zie zo jullie begrijpen toch dat ik mij eerst informeer. Advocaten kosten mij 12000 euro. Waarvoor betaal je die om hun zakken te vullen. Ik hoopte hier een klein beetje op hulp voor ik stappen onderneem meer niet maar bedankt het hoeft niet meer want jullie zijn mss ook wel advocaten maar hebben toch de ballen om nog eerlijk te zijn

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.