Forum

Alle reacties

StaalBouw
29 thumb_up 192 comment Andere particulier
6 maanden geleden

bij de berekening van de uitvoeringstermijn, beweert onze aannemer dat er aan de belgische kust niet mag gebouwd worden, en dat hij dus geen 661 dagen maar slechts 497 dagen te laat is.

(bouw duurde van december 2014 tot juli 2017)

In de meeste kustgemeenten wordt bouwen tijdens het toeristische seizoen aan banden gelegd of verboden. Per gemeente kan deze regeling verschillen en wordt over het algemeen vastgelegd in lokale verordening of in het politiereglement. U kan meer informatie hierover lezen op onderstaande link:

https://www.bouwunie.be/nl/news/Bouwunie-bouwstop-aan-de-kust

U kan zich hierover best informeren bij de desbetreffende gemeente.

StaalBouw
29 thumb_up 192 comment Andere particulier
6 maanden geleden


bedankt. maar zelfs als ik er 3x de zomervakantie aftrek, kom ik nog uit op 567 werkdagen, zo dikwijls heeft het toch niet gevroren de voorbije winters ?

Zoals gezegd, U kan zich hierover best informeren bij de desbetreffende gemeente, het is mogelijk dat zij ook een verbod hebben tijdens andere schoolvakanties.

Betreffende weerverletdagen bestaan er via KMI officiële lijsten met het aantal dagen weerverlet.

U kan uiteraard voet bij stuk houden zodat dit mogelijks leidt tot een juridische strijd die u waarschijnlijk meer zal kosten aan erelonen van uw advocaat dan het verschil in het aantal dagen?

Hugo C.
284 thumb_up 1492 comment
6 maanden geleden

Los van de berekeningen over weerverlet en gemeentelijke bouwverboden stel ik mij de vraag in hoeverre het nu nog zin heeft om daar berekeningen te maken. Jurisch vermoed ik dat uw recht op schadevergoeding wegens overschrijden van de opleveringstermijn pas begint te tellen  na de schriftelijke ingebrekestelling van de aannemer. Dus zoals anderen al hebben gesuggereerd, overweeg wat het beoogde doel is en wat de kansen op slagen zijn.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.