Forum

Afrekening meer werken Sleutel op de deur : buitensporige bedragen

Barto
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Bouwen · 7 jaren geleden

Wij hebben het volgende probleem. Hebben gebouwd, met sleutel op de deur. Nu hebben we enkele dingen extra gevraagd, zoals een terras gieten, een muurtje op zolder metsen etc..

Onze bouwpromotor, zei dat ie het wel even zou doen.  Goedgelovig als we waren (de rest was ook zonder al teveel problemen verlopen) hadden we er dus alle vertrouwen in dat dit alles zou gebeuren aan eerlijke prijzen.  Natuurlijk, is dit mondeling besproken, zonder dat er iets op papier staat.

Wat blijk, nu bij de afrekening dat het alles behalve eerlijke prijzen zijn, volgens ons zijn deze serieus met de haren getrokken..

Voor het terras van 4 x 8, 16 cm dik, is de prijs 1800 eur!

We zijn al gaan samen zitten met de bouwpromotor, naar zonder enig resultaat.  Hij lacht ons gewoon in ons gezicht uit (wetende dat we toch geen poot hebben om op te staan).

Daarom deze vragen:

Wie heeft nog zulke slechte ervaringen met buitensporige bedragen op de meer werken.  En hoe zijn die opgelost?

Wat is juridisch mogelijk?  (voorlopige oplevering is gedaan, maar de min-punten moeten nog opgelost worden, dus wil hem niet teveel tegen de schemen schoppen)

Waar kunnen we terecht voor een 2de opninie, aangaande de kosten meerp werken.

 

Alle reacties

truffel
5 thumb_up 30 comment
7 jaren geleden

Welke promotor dit heeft gedaan doet niet ter zake en lost evenmin de zaken op die TS graag geregeld zou zien.

Feit is dat een SOD gebeuren gebeurt onder een struktuur van vastgelegde prijzen, uitvoeringen die niet al teveel afwijken enz enz enz

Maw een basispakket dus. Alle andere afwijkende zaken of wijzigingen in het bouwproces zijn een vette kluif voor de SOD's. Dat is eigenlijk iets wat algemeen bekend is. U had dus een estmatie of offerete moeten vragen alvorens zomaar te laten uitvoeren. In de winkel wil je toch ook de prijzen weten van bepaalde items of stap je zomaar een winkel van bvb Hillfiger binnen in de hoop dat de prijs schappelijk zal zijn. The world ain't a fluffy place. Het is een recht van iedere aannemer om zijn huid zo duur als mogelijk te verkopen. Het is een recht van een klant om niet in te gaan op gelijk welk voorstel.

Indien voor u een terras werd gelegd met de vermelde afmetingen in een standaard materiaal dan is die 1800 eigenlijk zeer schappelijk.

Zelfs indien het een afgestreken beton is is die prijs nu niet echt exessief. Reken uitgraven, plastic, beton net, bekisting, storten, afstrijken

manuren etc etc etc.

Bertje
25 thumb_up 145 comment
7 jaren geleden

Vijgen na pasen Barto, zonder offerte geen been om op te staan. Dat is hier het fundamentele probleem.

patrick van bosch
0 thumb_up 3 comment
6 jaren geleden

Wat jullie hebben ervaren bevestigd ook onze ervaring van een gebrek aan flexibiliteit en ondoorzichtigheid van het prijzenpakket. Hoe goed je ook denkt voorbereid te zijn en geïnformeerd door de SOD firma zelf, tijdens het bouwproces van een huis of appartement zijn er doorgaans kleine aanpassingen gewenst. Nagenoeg iedere bouwheer of koper zal je dit bevestigen. In de meeste gevallen is de mogelijkheid tot aanpassingen contractueel vastgelegd, indien de firma de initiatiefnemer is althans en daar knelt het schoentje meestal voor de klant. Je bent contractueel gebonden en afwijkingen zijn slechts mogelijk in funktie van de flexibileit die de firma wenst te hanteren. Ervaring leert dat het dikwijls grote gerenomeerde firma's zijn (VOORUITZICHT) die de minste flexibiliteit bieden.
Wat prijzen betreft geldt eenzelfde redenering. Je hebt een bestek met de garantie op een basispakket, waarvan men de prijzen doorgaans geheim houdt. Wens je daarvan af te wijken dan kan dit meestal tegen meerprijs. Omdat men niet verplicht is alle detailprijzen kenbaar te maken worden je wensen finaal erg duur betaald. Veel gehoorde argumenten zijn dat wat je vraagt buiten hun standaarden valt, niet leverbaar/uitvoerbaar is door hun onderaannemer, plannen moeten worden aangepast,....
Tenslotte sta je juridisch nergens zolang wat contractueel voorzien is, wordt uitgevoerd. 

 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.