Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Vervangen afdak veranda draadglas door dubbelglas

Kenny Boo
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Veranda · 4 maanden geleden

Beste,

We zouden graag het dak van onze veranda willen renoveren, omdat er wat lekken in voorkomen. Het dak steunt nu op de achtergevel van het huis en de achterste gevel van de veranda (zie foto in bijlage). Afdak bestaat nu uit bovenste laag draadglas en daaronder polycarbonaat. Dit zou worden vervangen door dubbelglas. Ook de profielen en ondersteunde houten balk op het schrijnwerk (dat ook van hout is) wordt vernieuwd. 

We hebben hier ondertussen offertes voor gekregen, maar een aantal firma's haken af, omdat ze niet zeker zijn dat de huidige constructie het dubbelglas kan dragen, gezien het veel zwaarder is dan draadglas. 

Graag zou ik jullie mening/advies hierover hebben. 

Ik begrijp dat het aangewezen is om eveneens het schrijnwerk mee te vervangen, maar momenteel wensen wij die investering te vermijden. We willen ook niet langer wachten, omdat er lekken in het dak zijn.  

Charel
510 thumb_up 2184 comment Andere professioneel
4 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Beste,

Aan de ene kant kan je steunen aan de achtergevel en aan de voorkant zou de ondersteunende balk worden vervangen, ook de profielen worden vervangen.

Alles hangt dan af van die ondersteunende balk boven uw oude schrijnwerk. Als die balk sterk genoeg wordt voorzien zodat hij zelfdragend is dan zie ik geen enkel probleem. Je kan het gehele dak uitvoeren alsof het met een open voorkant is, dus zonder rekening te moeten houden met de kwaliteit van de onderliggende ramen.

Op die manier kan je later ook altijd zeer gemakkelijk die oude ramen er onderuit halen om ze eventueel te vervangen.