Livios: Bouwen aan morgen


Voegen onder dorpel komen los van gevel en terras.

Voegen onder dorpel komen los van gevel en terras.

larisa
0 thumb_up 1 comment Bouwer
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 4 maanden geleden

Beste,

De voegen tussen de gevel en terras zijn aan het scheuren. Ons terras is 2 jaar geleden aangelegd bij onze nieuwbouw van 2014. Onder de dorpels zijn ook allemaal scheuren met de gevel. Hoe kunnen we dit best oplossen want op sommige plaatsen zijn er spleten van ongeveer 2 cm. Hoe herstellen we best deze voegen?

Mvg Larisa

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

kas
22 thumb_up 154 comment Andere professioneel
4 maanden geleden

1 ste vraag : waar zit de waterkering?

2de vraag . Onder de dorpels had je nooit mogen opvoegen met een voegmortel. Dit had met een elastische voeg moeten gebeuren ( neutrale silicone geschikt voor blauwehardsteen)

De voeg tussen terrastegel en gevel had ook moeten uitgevoerd worden met een diletatievoegband ( schuimrubber) en afgekit met silicone. 

Hervoegen zou ik ten strengste afraden. Uw woning en uw terras zijn zich nog volledig aan het zetten. Waarschijnlijk is je terras aan het verzakken tov je bouw. Ik zou de voegen tussen gevel en terras zo laten op voorwaarde dat de fundering van het terras voldoende drainerend is opgebouwd. Toch geen betonfundering gebruikt? Indien ja, dan vrees ik ervoor dat je zult moeten gaan uitslijpen of in het slechte geval de laatste rij tegels moet uitbreken voor het zetten van een dilletatievoegband.

De voeg onder de blauwe hardsteen uitslijpen en afkitten met een neutrale silicone.

 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?