Livios: Bouwen aan morgen


Verplaatste omheining

Verplaatste omheining

zottedoos
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 6 maanden geleden

zo n 13 14 jaar geleden, werd er bij onze buren een bouwovertreding vastgesteld en hebben ze de garage komen afbreken omdat die buiten de bouwlijn stond, het betonnen muurtje, dat ook buiten de bouwlijn stond, hebben ze laten staan omdat wij dan niet zo open en blood onze tuinpoort inkonden. Nu hebben diezelfde buren de omheining vernieuwd maar ook verplaatst en hun gebasseerd op dat muurtje dus de omheining staat weer buiten de bouwlijn en wij kunnen weer heel moeilijk onze garage inrijden. Wij hebben hun dat proberen wijsmaken maar hadden hier geen gehoor naar. Wij hebben de huurmaatschappij gebeld en die gingen dat doorgeven aan hun technische dienst. Wij zijn eigenaar, de buren huurder. Wat kan hier nog aan gedaan worden aub of wie kan hun dat aan hun verstand brengen dat zij hun tuin niet op deze manier mogen afsluiten want volgens mij was dat grasperk, dat ze voor een stuk bij hun tuin genomen hebben, van de gemeente want die kwamen altijd dat grasperk onderhouden.

MVG

fam Pauwels-Van Cauwenbergh

J.Hallezlaan 20

2890 Sint-Amands

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
481 thumb_up 2096 comment Andere professioneel
6 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Ik zou me niet meer richten tot de buren/huurders maar via een aangetekend schrijven tot de eigenaar van dat perceel. Zij zijn de verantwoordelijken en moeten de nodige stappen zetten om één en ander recht te zetten. 

kas
58 thumb_up 299 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Als u beweert dat de perceelgrens is overschreden, zal je dat in eerste instantie onomstotelijk moeten kunnen aantonen. Ofwel door de uitlijning met behulp van de grenspalen of wel het perceel laten uitpalen door een beeidigd landmeter.

Opgelet ik merk dat u spreekt over een bouwlijn. Een bouwlijn is niet hetzelfde als een perceel grens. Een perceelgrens is de grens waarbij de grond verandert van eigenaar. Een bouwlijn is een theoretische lijn waardoor een bouwvolume wordt bepaalt  in een perceel.Een bouwlijn kan wel  samenvallen met een perceelgrens.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?