Livios: Bouwen aan morgen


Tuinondernemer heeft perceelgrens overschreden, wat nu?

Tuinondernemer heeft perceelgrens overschreden, wat nu?

0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 6 maanden geleden

Wij hebben een tuinondernemer onze omheining laten plaatsen...vorige week belde de landmeter ineens aan die de nog te verkopen percelen naast ons aan het afmeten was. Hij vertelde ons dat onze omheining vanachter 50cm over de grens komt met onze achterburen. Dat de tuinman het blokje dat in de grond steekt en waar een stokje meestal uitkomt had moeten opzoeken en daarmee rekening had moeten houden omdat de stokjes regelmatig afbreken. Wij hebben onze tuinman hierover reeds ingelicht, maar nu doet die moeilijk...hij wil nl een compromis voor de werken die hij terug gedeeltelijk moet afbreken en weer opnieuw moet aanleggen...Wat zijn onze rechten en hoe lossen we dit het beste op?  Gaan praten met onze achterburen lijkt ons geen oplossing want ze zijn niet van de gemakkelijkste en ook stel dat die hun huis binnen enkele jaren verkopen en de nieuwe eigenaar doet dan moeilijk dan zullen we een groter probleem hebben omdat dan de nog te verkopen percelen reeds bebouwd zullen zijn. En wat als hij de werken toch uitvoert maar hierbij ons kunstgras bv beschadigd die door een andere firma werd gelegd? PS: het gaat over een draadomheining

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
478 thumb_up 2088 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Ik zou dat voorstel tot compromis met de tuinman aannemen. Het lijkt mij evenzeer (vooral) jouw fout dat die missing is gebeurd. 

Men kan en zal  redeneren dat jij als eigenaar duidelijk had moeten weten en aangeven waar de perceelsgrens ligt. 

Men zal ook niet aannemen dat die tuinman zomaar op eigen initiatief en in het wilde weg heeft bepaald tot waar uw perceel komt.

0 thumb_up 1 comment Andere particulier
6 maanden geleden

hij had wel van ons een tekening gekregen met de juiste afmetingen! Ik zie hier totaal niet in waarom het onze fout zou zijn. hij had een foto van onze tekening genomen en als de landmeter al aangeeft dat tuinmannen op die stokjes en blokjes moeten letten, dan is het toch een nalatigheid van hem. ik citeer de landmeter "die mannen moeten graven tot ze die blokjes zien en dat weten ze..."

Charel
478 thumb_up 2088 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Zulke blokjes en/of stokjes zitten er niet altijd en overal ! In ieder geval, ten opzichte van derden zal jij altijd de verantwoordelijke zijn als uw scheiding op grond van de buren is geplaatst. Jij bent degene die perfect had moeten weten tot waar uw eigendom komt. Jij bent dus ook degene die onmiddelijk had moeten zien dat de afsluiting verkeerd was geplaatst. In de plaats daarvan heb je ze feitelijk aanvaard.

Trouwens welk alternatief heb je als het compromis van de tuinman weigert ? Ga je dit dan door de rechtbank laten beoordelen ? De kans is dan zeer groot dan die redeneert zoals ik, dat de tuinman niet zal worden veroordeeld en dat je alle gerechtskosten en advocaatkosten zelf zult moeten betalen. Bovendien zal uw afsluiting hiermee nog niet op zijn plaats staan en zal je een ander voor de volle 100 % hiervoor moeten betalen.

En als dat allemaal wat lang gaat duren, wat bij normaal bij gerechtsgang te verwachten is, zou je ondertussen ook nog een schadeclaim van de buren kunnen verwachten.

Geloof me: een compromis lijkt mij het beste !


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?