Livios: Bouwen aan morgen


Tuinafsluiting ongevraagd verwijderd

Tuinafsluiting ongevraagd verwijderd

Jos_C
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 6 maanden geleden

Onze buren hebben enkele jaren geleden ongevraagd en dus zonder onze toestemming een gedeelte van de gemeenschappelijke tuinafsluiting verwijderd. Er was een stuk draad bij maar ook betonnen platen. We hebben al enkele malen gevraagd om dit te herstellen wat ze weigeren. Ondertussen hebben zij hun huis verkocht en zijn ze binnenkort weg. Wat kunnen wij nog ondernemen om dit toch nog gedaan te krijgen? 

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

VGKlinkerwerken
0 thumb_up 5 comment Bouwer
6 maanden geleden

Beste, eigenlijk kan je nu niks meer eisen. Het enige dat je kan doen is ofwel met de nieuwe kopers een akkoord bekomen voor nieuwe afsluiting en de prijs in twee doen. Of een stuk omheining zetten op u eigendom los van de perceelgrens. Dan kan er niemand aan want het staat op u eigendom. Voor vragen of offertes mag je me altijd contacteren. 

VG KLINKERWERKEN 

0497688460  of Vgklinkerwerken@telenet.be 

Jos_C
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
6 maanden geleden

Dus wat u nu zegt is dat als iemand verhuisd, hij vanalles kan afbreken zonder dat er iets aan gedaan kan worden .. Dit kan niet volgens mij. Juridisch zal er wel iets aan gedaan kunnen worden zeker?

Walter_2015
1 thumb_up 7 comment Verbouwer
6 maanden geleden

Hun notaris eens schriftelijk (mail) de vraag stellen?

Best voor verlijden akte waarin ze melden dat er geen procedures tegen die eigendom lopende zijn.

Charel
481 thumb_up 2096 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Wellicht heb je geen al te beste relatie met die buren en stel je daarom de vraag hier in plaats van alles rechtstreeks met hen uit te klaren.

In dat geval zou ik gewoon een aangetekend schrijven aan hen richten om hen aan te manen om de herstelling uit te voeren of om eventueel een schadevergoeding hierover overeen te komen. Geef hen hiervoor bijvoorbeeld drie weken de tijd.

Gebeurt er niets, dan kan je hiermee naar de vrederechter, in eerste instantie om een verzoeningsgesprek, en indien dit niet lukt om hen te laten dagvaarden. Dat gaat allemaal vrij eenvoudig, vraag het na bij het secretariaat van het vredegerecht. 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?