Livios: Bouwen aan morgen


Terrassen privatieve eigendom

Terrassen privatieve eigendom

CarineVC
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 4 maanden geleden

in de basisakte staat dat de terrassen met borstwering privatieve eigendom zijn en de dakconstructie met bedekking is gemeenschappelijk.Wie betaalt dan de kosten van de roofing van de terrassen als die herstelt moet worden. Gaat over de terassen derde en vierde verdiep, zie foto in bijlage.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
369 thumb_up 1673 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Mocht er gestaan hebben “privatief gebruik” dan waren de kosten voor de VME.  Er staat evenwel “privatieve eigendom”.  Dit betekent dat de kosten voor herstelling en onderhoud van de terrassn (incluis roofing) voor u zijn.  De bewoording in de basisakte is dus van belang.  

Meestal zijn de terassen gemeenschappelijk behalve balustrade en vloer doch uw basisakte ziet er blijkbaar anders uit (wat mag)

Hugo C.
50 thumb_up 333 comment Bouwer
4 maanden geleden

In de rechtspraak zal men gewoonlijk de criteria gebruiken of het beschouwde bouwdeel de stabiliteit van het gebouw in gevaar brengt of ten goede komt. Terrassen zijn een randgeval. Lekken kunnen betonrot veroorzaken die zich verder zet naar de dragende constructie van het gebouw. Een balustrade is dat duidelijk niet. Nu op zich maakt het hier weinig uit omdat iedere eigenaar voor hetzelfde probleem komt te staan en men ofwel eenmaal de kosten van zijn terras betaalt of x maal de kosten/x telkens een terras moet hersteld worden. 

Discussie kan ontstaan als er eigenaars zijn die zeggen dat hun terras nog in heel goede staat is, doordat zij het goed hebben onderhouden en het steeds zorgvuldig hebben gebruikt en zij niet willen opdraaien voor minder zorgvuldige eigenaars.

Anders is het gesteld met de bv de dakbedekking waar iedereen zijn aandeel betaalt zoals bepaald in de basisakte en niet enkel de eigenaar die onder het dak woont.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?