Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Eenvoudigste manier om een voorlopig terras aan te leggen

LauraL
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 6 maanden geleden

Hallo,

Voor een symbolisch bedrag heb ik tweedehands tegels een terras van 25m2 op de kop kunnen tikken. De dikte van de tegel is ongeveel 1 a 1.5 cm. Ik kan nu dus toch een (voorlopig) terras aanleggen. Hierbij vroeg ik me wel af wat de beste manier is. Op het forum heb ik al gevonden wat de beste definitieve ondergrond is (steenpuin/stabilise/chappe) maar als ik het reeds op deze manier zou plaatsen dan lijkt het me een hele karwij om het voorlopige terrast te verwijderen binnen een 3 a 5 tal jaar.

Is het een mogelijkheid om nu reeds het steenpuin, de stabilisé en daarop dan in een laag zan van  2 a 3 cm de tegels te plaatsen? Of bestaat er een andere en manier op de tegels op een voorlopige manier te plaatsen?

Alvast bedankt!

adeline
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
5 maanden geleden

beste

Je kan de definitieve ondergrond reeds leggen.  Hierop komen dan zwarte regelbare pvc-voeten los te staan waarop je tegels komen te liggen.  Bij de bouwhadelaar zijn deze voeten te verkrijgen.  De tegels liggen los op de voeten zodat je ze later kan opnemen.  He b het ook zo gedaan en alles ligt nog altijd perfect

grt