Livios: Bouwen aan morgen


Correcte plaatsing composiet terras

Correcte plaatsing composiet terras

Toon Huet
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Tuinaanleg - terras - afsluiting · 4 maanden geleden

Hallo,

Ik wil een composiet terras leggen en lees hier en daar dat ik daarvoor best een ondergrond van wit zand of kiezel kan gebruiken. Daar zouden dan om de 40 cm (instructies van het bedrijf dat het terras heeft geleverd) betondals op komen, daarop de onderbalken en daarop dan weer de terrasplanken.

Nu vraag ik me af of ik die betondals ook rechtstreeks in het zwarte zand kan leggen. Zo ja, moet ik dan dat zand eerst nagenoeg perfect egaliseren (met een afwatering van 1 - 2 cm per meter) of kan ik even goed enkel de stenen laten aflopen.

Ik vraag dit vooral omdat het mij heel lastig werken lijkt in wit zand of kiezel. Beide ondergronden zijn toch niet zo stabiel? Telkens je een steen legt verschuift de ondergrond dan, zou ik denken, terwijl dit met het zwarte zand niet geval is. Of zie ik dit helemaal verkeerd?

Alvast bedankt,

Toon 

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
232 thumb_up 1180 comment Bouwer
4 maanden geleden

Ik vermoed dat u regelmatig verzakkingen zult hebben  en om dat te corrigeren zal het niet altijd even gemakkelijk zijn.  Mijn aanvoelen is dat u best  eerst een laag  (10 à 12cm) gestabiliseerd zand  met inox wapening aanlegt waarop u de draagbalkjes kunt plaatsen. Hou er ook rekening mee dat een composietterras  aanzienlijk kan uitzetten van de warmte (zowel de balkjes als de planchetten)


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?