Livios: Bouwen aan morgen


Vervanging warmptepomp voor bestaand netwerk grond-grond warmtepompsysteem

Vervanging warmptepomp voor bestaand netwerk grond-grond warmtepompsysteem

annklus
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Verwarmingstechnieken · 5 maanden geleden

Na 17j zijn er problemen met lekkende ventielen van de huidige warmtepomp (systeem Masser) Het bestaande gas 404is gelekt. Het gas R404 zal ook uit de handel verdwijnen.

Er waren vroeger ook al problemen met lekkend gas.We vinden de pomp kwalitatief niet OK

Er is een goed capatienetwerk in het gazon en ook het binnennetwerk is OK

We overwegen de aanschaf van een nieuwe pomp. voor +/-10000W en vroegen ons af of een ander merk efficient op ons systeem kan aangesloten worden. De buizen bestaan uit koper.

We staan open voor alle suggesties.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
109 thumb_up 636 comment Andere professioneel
5 maanden geleden

Praktisch elk merk van wp heeft wel een toepassing via kaptatienet, je kan eventueel een keuze maken voor bosch waaronder de merken junkers, buderus en nifit zitten, daikin, stiebel eltron vaillant,enz. Best dat je in de omgeving van je woonplaats kijkt naar installateurs welke warmtepompen plaatsen. 

annklus
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
5 maanden geleden

Hartelijk dank Nick,

We hebben nu contact genomen met Daikin.

Maar naar we hebben vernomen is het systeem van Masser vrij specifiek met expantiegas, en dat zou  niet compatibel zijn met andere systemen... 

Ann

Nick 61
109 thumb_up 636 comment Andere professioneel
5 maanden geleden

Ik veronderstel dat het buizenstelsel in de grond gevuld is met water of een koelvloeistof wat je daar dan op aansluit van warmtepomp maakt niets uit

Luc Vandamme
26 thumb_up 200 comment Verbouwer
5 maanden geleden

Nick je hebt principieel gelijk, maar toch moet er nagegaan worden of de materialen van buizen, dichtingen en koppelingen het nieuwe warmtetransportmiddel (water of water met een antivriesmiddel) duurzaam  verdragen. Het oorspronkelijke warmtetransportmiddel was R404 gas. Het kan ook goed zijn dat de lengte (oppervlakte collector) van het brinesysteem met R404 gas van Masser (met directe ontspanning) niet voldoet om genoeg warmte (energie) op te vangen om met een brine/water warmtepomp te werken.

Ook is het niet zeker of de vraag van @annklus juist werd geïnterpretteerd en geanalyseerd door de commerciële persoon bij Daikin. Deze kan het verband over het hoofd hebben gezien (niet slim) tussen dit Masser systeem en de brine/water warmtepompen van Daikin. Dus ik zou de vraag opnieuw stellen en vragen om technische bijstand om dit probleem op te lossen, want volgens mij is hier ook een oplossing mogelijk.

Nick 61
109 thumb_up 636 comment Andere professioneel
5 maanden geleden

Indien (zoals gewoonlijk) het captatienet met polyetilenebuizen gemaakt is zal het geen probleem zijn omdat deze duurzaam zijn, misschien dat de vraagsteller een een paar foto's  post.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?