Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Infraroodverwarming badkamer

wesp
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Verwarmingstechnieken · 3 jaren geleden

Wij hebben een volledige renovatie laten doen van onze badkamer en hebben geopteerd voor een infraroodpaneel in het plafond voor de badkamer als verwarming (sinds een paar dagen).

Nu stellen wij vast dat deze verwarming flink tegenvalt. Als je de thermostaat op 17° staan hebt van dit toestel, en je wil een aangename t° krijgen van 21° om te gaan douchen, dan zit je na 4uur slechts amper op 19° !! Het systeem is nog maar twee dagen geinstalleerd, en vandaag gaan we een test doen hoelang het effectief duurt om die 21° te behalen. Het lijkt mij helemaal niet logisch dat je s'morgens vroeg de thermostaat zou meten instellen op 21° om die dan pas s'avonds te verkrijgen.

Volgens de installateur is er helemaal niks abnormaal , en werkt dit type verwarming nu eenmaal trager.

Lijkt mij nogal een mager antwoord, dat nergens op slaat (of heb ik het mis) ?

Charel
510 thumb_up 2184 comment Andere professioneel
3 jaren geleden

De thermostaat staat uiteraard op 21graden. Na een test van 12uur geraakt de temperatuur van de badkamer niet hoger dan 20graden. De verkoper had duidelijk op voorhand moeten aangeven volgens mij dat dergelijk systeem ongeschikt is om een badkamer te verwarmen. Bij 20graden,na 12uur wachten om zo ver te geraken,is het zelfs vrij onaangenaam om onder de douche uit te komen. Enkel mijn hoofd voelt iets van de stralingswaarde van het toestel. Ik weet dat er verschillende wattages zouden bestaan,vandaar mijn redenering dat dit toestel ofwel te zwak is,of gewoonweg totaal ongeschikt

Welk vermogen heeft het toestel? Hoeveel Watt?

Voor een snelle opwarming zou dit volgens mij al gauw 2000 Watt moeten zijn, afhankelijk natuurlijk van de grootte van de badkamer en van het isolatiepeil van de woning.