Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Infraroodverwarming badkamer

wesp
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Verwarmingstechnieken · 3 jaren geleden

Wij hebben een volledige renovatie laten doen van onze badkamer en hebben geopteerd voor een infraroodpaneel in het plafond voor de badkamer als verwarming (sinds een paar dagen).

Nu stellen wij vast dat deze verwarming flink tegenvalt. Als je de thermostaat op 17° staan hebt van dit toestel, en je wil een aangename t° krijgen van 21° om te gaan douchen, dan zit je na 4uur slechts amper op 19° !! Het systeem is nog maar twee dagen geinstalleerd, en vandaag gaan we een test doen hoelang het effectief duurt om die 21° te behalen. Het lijkt mij helemaal niet logisch dat je s'morgens vroeg de thermostaat zou meten instellen op 21° om die dan pas s'avonds te verkrijgen.

Volgens de installateur is er helemaal niks abnormaal , en werkt dit type verwarming nu eenmaal trager.

Lijkt mij nogal een mager antwoord, dat nergens op slaat (of heb ik het mis) ?

Charel
510 thumb_up 2184 comment Andere professioneel
3 jaren geleden

Beste,

Je zegt:

"Als je de thermostaat op 17° staan hebt van dit toestel, en je wil een aangename t° krijgen van 21° om te gaan douchen, dan zit je na 4uur slechts amper op 19° !!"

Als je de temperatuur op 21° wilt krijgen moet je uiteraard de thermostaat ook op 21° zetten.

Of de ingestelde temperatuur vervolgens gemakkelijk kan gehaald worden ligt aan de capaciteit van het toestel (wattage). Sowieso wordt een infrarood verwarming meestal niet gekozen om de ruimte volledig te verwarmen en op temperatuur te houden maar eerder om zelf te worden opgewarmd door de rechtstreekse stralingswarmte.

Vandaar dat zulke toestellen ook comfort kunnen geven op een buitenterras zolang je in de straling ervan staat of zit, de lucht romdom of de ruimte wordt hierbij nauwelijks of niet opgewarmd.