Forum

Alle reacties

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment
2 maanden geleden

Het beste plaatst u de schermen aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde ontstaat er een hoge temperatuur tussen glas en screen. Bij een donkere kleur zal dat het hevigst zijn. Er is een grote kans dat de beglazing mettertijd  zal barsten of zal beginnen"lekken" met inwendige  condensatie tot gevolg (valt buiten de garantie).

Laforce Erwin
50 thumb_up 229 comment
2 maanden geleden

Het is nogal contraproductief om de warmte binnen te laten komen en dan tegen te houden, de warmte moet je buiten tegenhouden.

Er zijn voorzet screens verkrijgbaar, zoals voorzetrolluiken maar dan dunner van rolkast omdat de screens veel dunner zijn dan rolluiken.

Of glas vervangen door zonnewerende beglazing of 4 seizoenenglas.

What do you want to do ?New mailCopy

Ines
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 maand geleden

Bedankt voor jullie reacties! Waar mogelijk gaan we inderdaad screens aan de buitenzijde voorzien. Er zijn echter ramen waar dit niet voor de hand liggend is.

Wat betreft de binnenzonwering: misschien een domme vraag, maar is het dan net niet beter voor het raam als de warmte wordt opgevangen door de zwarte binnenscreen i.p.v terug te reflecteren wat de witte screen doet?

alvast bedankt!

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment
1 maand geleden

Een zwarte kleur neemt de warmte op, vandaar de hoge temperaturen die je krijgt tussen screen en glas. Een witte of lichte  kleur kaatst de warmte terug.

Kris M
493 thumb_up 2328 comment
1 maand geleden

Recent buitenscreens geplaatst op het raam waarbij in open toestand ongeveer 2 cm voor t glas zit.  Dit valt wegens het tegenlicht niet op.  Zelfs niet laten kleuren in de raamkleur.  Bij een breed raam er wel tegen meerprijs 2 naast elkaar geplaatst omdat die kast dan kleiner is wegens de kleinere motor. Er moet dan wel een vaste middenstijl zijn.  Gaat dus niet bij schuiframen. Ook getwijfeld om dat te doen - uiteindelijk gedaan - met volle tevredenheid qua resultaat.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.