Forum

Vloerverwarming met freessysteem

Paul415
0 thumb_up 2 comment Andere professioneel
#Verwarming & koeling · 3 jaren geleden

De firma Vasco promoot het freessysteem voor het aanbrengen van vloerverwarming. Dit zou ideaal zijn in het geval van verbouwingen. Ik zou dit systeem willen toepassen in mijn woning.

Vraag 1: Vasco spreekt enkel van shape - infrezing. Maar bij mij zou er in de bestaande stenen tegelvloer ingefreest moeten worden. Kan dit? Of moet ik eerst de tegels verwijderen?

Vraag 2: aangezien ik beperkt kan ophogen zou ik, na grondig uitvlakken en egaliseren van de vloer, opteren voor een 3 mm. dikke pvc vloer. Kan dit of moet er opnieuw betegeld worden?

Vraag 3: ik kan niet overal vloerverwarming toepassing. Nl. in de badkamer en slaapkamer zouden de bestaande convectoren behouden moeten blijven. Is dat een probleem?

Vraag 4: in totaal zou er een 70 m² vloerverwarming moeten geplaatst worden. Hoeveel zou me dit kosten, incl. het freesysteem?

Alle reacties

yannick lens
1 thumb_up 9 comment
3 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Antwoord 1: Dit zou mogelijk moeten zijn om ook hier in te frezen echter is dit een beetje afhankelijk van de soort van vloerbekleding die er momenteel ligt aangezien dit harder is dan een chape. Best even na te vragen bij Vasco.

Antwoord 2: Vloerverwarming kan gecombineerd worden met PVC-bekleding. Echter dien je dit wel duidelijk te maken aan de leverancier en de plaatser van de vloerbekleding aangezien het moment van plaatsen en de gebruikte lijm kunnen verschillen.

Antwoord 3: Het is absoluut geen probleem om in enkele ruimtes geen vloerverwarming te voorzien er daar dan convectoren te voorzien. Dit wordt zelfs zeer veel gedaan.

Antwoord 4: Je gaat hier toch op een 3000€ moeten rekenen. Dit wel enkel het infrezen en het plaatsen van de leidingen en deze aansluiten aan de collector.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.