Forum

Opgelicht door Housecare.be / Joyce 84 Energy Group

GBL
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Verwarming & koeling · 2 jaren geleden

Bij deze wil ik iedereen waarschuwen voor deze oplichters. 240 euro heb ik moeten betalen voor 2 minuten werk, namelijk het opendraaien van een radiatorknop want deze gaf geen warmte meer af. Wat blijkt? Nu krijg ik zelfs diezelfde radiator niet meer uitgezet. Dus ben in feite dubbel opgelicht. Ik moest ook meteen cash betalen en kreeg geen gedetailleerde verantwoording van hun werk op papier, wat die 240 euro allemaal inhield. Ze spraken ook geen Nederlands. Een gewaarschuwd man...

Maar ik had beter eerst gegoogeld naar dit bedrijf, want blijkbaar ben ik niet de eerste.

Gert Bleus

Tielt-Winge

Alle reacties

Kris M
476 thumb_up 2117 comment Andere particulier
2 jaren geleden

Je bent niet opgeligt doch hebt pokkeveel moeten betalen voor hun interventie zodat het inderdaad op oplichterij lijkt.  De enige remedie is NOOIT gebruik maken van de diensten van dergelijke cowboys.

Het betreft waarschijnlijk een thermostatische kraan die na een ganse zomer dichtgedraaid geweest te zijn niet meer opengaat.  Remedie is simpel : radiatorknop op stand 5 zetten, losdraaien met de mofschroef en vervolgens het centraal pinnetje dat vastzit zachtjes lostikken.  Je kraan gaat ws niet meer toe omdat de thermostaatknop niet goed vastgedraaid is.  Op stand 5 zetten en vastdraaien met de mof.

Alaerts guido
29 thumb_up 162 comment
2 jaren geleden

Als u wilt helpen kunt u de Fod inlichten over de het fijt dat u geen dokumenten kreeg en dan kunnen ze aan de hand van deze klachten de firma betrappen op zwart werk. 

GBL
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
2 jaren geleden

Dank je wel voor de tip, helaas ben ik niet zo een handige Harry. Maar heb vernomen uit mijn vriendenkring dat een kennis hetzelfde heeft meegemaakt met deze firma. Ze vroegen toen 350 euro aan haar om gewoon eens te komen kijken wat het probleem was met haar verwarming. Analytische kosten, zo noemden ze het. Gelukkig was zij slimmer dan mij en heeft ze geweigerd te betalen.

Maar het zijn sluwe kerels. Zo komen ze altijd als eerste in de Google zoekresultaten terecht als je bijvoorbeeld 'verwarming' intypt en dan de naam van jouw gemeente. Zo heb ik mij laten vangen, want ik dacht dat ik bij een lokale zelfstandige terecht kwam...

bart64
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
11 maanden geleden

Wie kan deze oplichters stoppen?

Ik wil bovendien mijn geld terug. Hints?

350 euro voor 10 minuten en geen kennis van zaken want het is meer dan een onnozelheid (dan kon ik het zelf ook wel); er is dus niks hersteld (ze maakten misbruik van mijn afwezigheid)

Achteraf  anoniem gebeld om naar hun prijzen te vragen. Die hebben ze niet!!! (wel veel blabla). De technieker zou dat ter plaatse beslissen... Toen ik aandrong, haakten ze in.

GBL968
0 thumb_up 1 comment
11 maanden geleden

Misschien onze bevindingen eens doorsturen naar Pano, kunnen ze eens een undercover reportage doen :-). Of ze opbellen via een anoniem nummer en ze vragen voor een klus aan de andere kant van het land op een fictief adres. De voldoening dat ze een volledige tank voor niks oprijden is voor mij ook al goed.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.