Forum

Koolstofmonoxide-waarden in CV-lokaal

DeeWee
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
#Verwarming & koeling · 1 jaar geleden

In een appartementsgebouw heeft de technicus die de centrale verwarming ondehoudt, een CO-melder geplaatst.  Nu is het zo dat die melder al enkele keren een alarm heeft gegeven.  De situaties waarin dit gebeurde zijn niet bekend.  Nu blijkt dat die bewoner die melder heeft weggenomen.  De eigenaar zal nu een beter meettoestel aanschaffen om zelf eens die waarden te meten.
Vraag: welke waarden voor CO zijn aanvaardbaar ?  Kan ik daar ergens een tabel voor vinden ?

Mvrgr,

Dirk Wentein

Alle reacties

Nick 61
124 thumb_up 697 comment
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Op de webstek van het antigifcenter kan je zulke info vinden maar ik meen dat het max deel co in de lucht niet hoger mag zijn dan 25 ppm om geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid te hebben. Waarom heeft de technieker een co melder geplaatst? Indien jullie nog met een B toestel werken voor de verwarming hoe is dan de overhoekse verluchting voorzien?

Hugo C.
282 thumb_up 1467 comment
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

De plaats van opstelling van de CO-melder is van groot belang. Bij atmosferische branders kan het voorvallen dat direct na de start vleugjes verbrandingsgassen in het lokaal terechtkomen. Hangt de CO-melder in die omgeving dan zal hij in alarm gaan. Hang de melder op voldoende afstand en op man-hoogte. CO is iets lichter dan lucht waardoor het eerder zal stijgen.

En voorzie een goede verluchting.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.