Forum

Alle reacties

evver
0 thumb_up 2 comment
11 maanden geleden

Een warmtepomp is zeker en vast een optie maar vergt wel wat werk. Indien er gas in de straat ligt is een gasketel een veel eenvoudigere oplossing. Wist je dat je momenteel gratis workshops over nieuwe verwarming kan volgen in de ENGIE pop UP in Antwerpen. Zeker de moeite waard! Schrijf je gratis in via www.engie.be/escaperoom

stefvdc
40 thumb_up 205 comment
11 maanden geleden

Welk 'systeem' heb je nu ? Daarmee bedoel ik zowel de opwekker (CV ketel , ) als de afgiftesystemen ( radiatoren , vloerverwarming ).

Een warmtepomp heeft zijn beste rendement bij een afgiftesysteem op lage temperatuur. Hoe goed is de woning geïsoleerd ?

Laforce Erwin
50 thumb_up 229 comment
11 maanden geleden

Een warmtepomp is alleen aangewezen als je een goed geïsoleerde woning hebt. Een warmtepomp heeft slechts een goed rendement als er op lage temperatuur wordt gewerkt. Om radiatoren of convectoren te voeden is die temperatuur te laag. Dus bij vloerverwarming of eventueel oversized radiatoren kan je een warmtepomp gebruiken. Anderzijds blijkt gas zoveel goedkoper dan elektriciteit, dat je met een warmtepomp geen voordeel doet, zelfs niet als je ook zonnepanelen  plaatst nu de digitale meter zijn intrede doet.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.