Forum

Alle reacties

Charel
539 thumb_up 2415 comment
3 weken geleden

Als je convectoren bedoelt die net als radiatoren via een buizensysteem met warm water worden gevoed dan maakt het niet uit of dat water wordt opgewarmd door een verwarmingsketel op mazout of op gas.

Hugo C.
299 thumb_up 1727 comment
3 weken geleden · Bedankje ontvangen

Oudere convectoren hebben een gunstige warmte-afgiftekarakteristiek bij cv-temperturen van 70-80°C. Bij lagere temperaturen daalt de warmte-afgifte drastisch. De huidige condensatieketels hebben een gunstig rendement bij cv-temperaturen van 40 tot 50°, zodat mogelijks u in de winter de keteltemperatuur zal moeten verhogen naar 70° om de woning verwarmd te krijgen. Maar voor de rest geen enkel probleem. Laat de schoorsteen wel goed reinigen. Er zal wel een enkel of dubbelwandig rookgaskanaal geplaatst worden maar de schoorsteen zal niet meer opgewarmd worden zoals voorheen en zal eerder vochtig worden met het risico dat een roetverkleuring doorheen de schoorsteen dringt 

Stefanie1
0 thumb_up 8 comment Verbouwer
3 weken geleden

Bedankt voor je reaktie.

Ik ga overschakelen van mazout naar gas, een condensatieketel.

We zijn met 2 pers en Regendouche overal dubbele beglazing

Wat is de beste combinatie prijs kwaliteit voor mij?

Hugo C.
299 thumb_up 1727 comment
3 weken geleden

Een regendouche verlangt een redelijk groot debiet in verhouding tot een handdouche of bad. Indien je een doorstromer voor sanitair warm water hebt is een cv-ketel van 28kW wel een minimum om comfortabel over warm water te beschikken bij het douchen. Ik weet niet hoe groot de woning is en het vermogen van de huidige cv-ketel met of zonder boiler.

Stefanie1
0 thumb_up 8 comment Verbouwer
1 week geleden

Wat bedoel je dat de steen zwart gaat worden?

Hugo C.
299 thumb_up 1727 comment
1 week geleden

Ik kan hier  de betreffende tekst niet direct terugvinden maar hetgeen er waarschijnlijk bedoeld wordt is dat er momenteel stookolie wordt verbrand en dit geeft een zwarte roetaanslag in de schouw. Deze schouw wordt opgewarmd telkens de cv-ketel aanslaat.

Bij het plaatsen van een condensatieketel op aardgas zal men het rookgasafvoerkanaal moeten aanpassen. De bestaande schouw zal dus niet meer opgewarmd worden en mogelijks vochtig worden bij regen.  Het aanwezige roet in de schouw tesamen met het vocht zal er voor zorgen dat de stenen en de cementvoegen doortrokken worden van roet en er mogelijks aan de buitenzijde van de schouw geel-bruin-zwarte verkleuringen ontstaan.

Dus zeker de schouw goed laten reinigen (vermeldt dat u overschakelt naar aardgas, dan weet hij dat het grondig moet gebeuren. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.