Forum

C-mix Rehema uitbreiden

Matthy
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Verwarming & koeling · 5 maanden geleden

Beste,

 

Ik heb volgende vraag:

Huidige situatie (alle thermostaten in OT):

Momenteel hebben wij een verwarmingsinstallatie welke bestaat uit 1 iSense thermostaat op het gelijkvloers, welke de pomp en 3-wegklep bedient van de VVW + de brander

Verder hebben wij 1 iSense thermostaat op het 1ste verdiep welke de pomp +brander van de radiatoren bedient.

De VVW heeft een splitsing die enerzijds naar het gelijkvloers gaat en anderzijds naar de badkamer. In elk van de aftakkingen is een 2-wegklep voorzien welke momenteel continu gevoed worden en dus open staan (NC)

 

Situatie waar we naartoe willen (alle thermostaten in OT):

De iSense thermostaat op het 1ste verdiep blijft pomp + brander aansturen voor de radiatoren  

Vervolgens komt er dan een 2de C-mix module die een iSense thermostaat heeft voor de aansturen van pomp + brander + 2-wegklep + 3-wegklep van de VVW beneden.

Dan komt er nog een Honeywell Lyric T6 thermostaat die de pomp + brander + 3-wegklep + 2-wegklep van de VVW in de badkamer bedient.

Aangezien voor elk van de thermostaten van de 2de C-mix module dezelfde 3-wergklep en pomp moeten aangestuurd worden, dacht ik om de sturing hiervan via de 1ste C-mix module te laten geschieden (zie schema)

Zo kunnen de uitgangen van de 2-de C-mix module gebruikt worden voor het aansturen van de 2-wegkleppen.

 

Volgende vragen heb ik hierbij.

Kunnen de C-mix modules dergelijk configuratie aan, en kan dit volgens dit schema? Maximale aanvoertemperaturen worden doorgestuurd , … ?

Moet ik de aanlegsensor die nu net na de pomp van de VVW zit vervangen door 2 exemplaren welke elk na de 2-wegkleppen zitten?

Andere oplossingen?

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.