Forum

Ervaringen met HomEvap

venke
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Ventilatie · 1 jaar geleden

Is er iemand dat ervaringen heeft met een luchtbevochtiger die aangesloten wordt op het D-systeem zoals de HomEvap (https://www.homevap.com/nl/) of een ander soortgelijk toestel?

Ik ben dit aan het overwegen, aangezien de luchtvochtigheid in onze nieuwbouw nu slechts 22% bedraagd, met als gevolg dat onze nieuwe parketvloer op verschillende plaatsen reeds aan het barsten is :-(

Ik heb al een kleine luchtbevochtiger geplaatst, deze draait nu 24/7 in onze leefruimte waar de parketvloer ligt, maar helaas krijg ik de luchtvochtigheid er niet drastisch mee omhoog (tot 30% maximum). Het ding heeft dan ook slechts een capaciteit van 0,4L per uur en moet ook 2 x per dag worden bijgevuld. Ook is onze leefruimte open tot in de nok (6m nokhoogte), dus dat zorgt ook voor een groter volume.

De HomEvap daarintegen heeft een capaciteit tot 5L per uur. Nu ja, dat is wel wat veel uiteraard, maar dit zou dus ons huis ruim moeten kunnen bevochtigen.

Ik heb wat rondvraag gedaan, maar helaas niemand in de buurt dat hier ervaring mee heeft. Ik vraag me ook af of dit geen condensatie kan teweeg brengen in de buizen van de ventilatie (wij hebben een D-systeem van Vasco). De buizen liggen wel in de pur isolatie, maar toch ...

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.