Forum

Decentrale ventilatie met WTW voor badkamer

Walchachnin
0 thumb_up 0 comment
#Ventilatie · 4 jaren geleden

Ik had graag zoveel mogelijk info en/of producenten van decentrale ventilatie met WTW verkregen  . we zijn namelijk op zoek naar een compacte ventilatie met WTW voor de badkamer met een (reeds bestaande) muurdoorvoer van 100mm. De te overbruggen doorvoer bedraagt +-80cm ( +gemetste kolomkast+  muur +isolatie).

Alvast bedankt voor de info.

Alle reacties

Charel
514 thumb_up 2233 comment
4 jaren geleden

Het is geen antwoord op je vraag maar de vraag intrigeert me. Daarom enkele bedenkingen en tegenvragen hierbij.

Normaal moet een woning aan bepaalde ventilatienormen voldoen, bij nieuwbouw verplicht. In de praktijk komt er dat op neer, ongeacht het ventilatiesysteem, dat je verse lucht laat binnenkomen in de leefruimtes (of droge ruimtes) , dat die lucht zich vervolgens doorheen de woning kan verspreiden om vervolgens via de natte ruimtes (badkamer, wc, keuken, wasplaats) terug naar buiten te worden gestuwd.

Hoe wordt de woning voor de rest geventileerd? Is de woning tochtvrij of luchtdicht? Hoe is de woning geisoleerd? Is er doorstroming van lucht tussen de verschillende ruimtes mogelijk, bijvoorbeeld door een spleet onder de deuren?

Al deze zaken kunnen van belang zijn om uit te maken of het plaatsen van wat je van plan was aan te raden is of niet.

Carlo Loix - Installateur
4 thumb_up 38 comment
4 jaren geleden

De lo-carbon-tempra is geen oplossing voor je probleem.

Deze wtw-unit kan geen 80cm overbruggen. De doorvoer is vast en kan niet verkort of verlengd worden.

Er zijn oplossingen die in je kast kunnen worden ingebouwd.
Een compacte wtw-unit, tevens van Ventilair, maar hiervoor moet je twee openingen hebben door je gevel.

skyhawk
0 thumb_up 2 comment
4 maanden geleden

De vraag is misschien wel 4 jaar oud, maar dit interesseert me eveneens. Mijn woning dateert van midden jaren 90 en is volledig nageisoleerd. De badkamer heeft momenteel geen verluchting waardoor het enorm vochtig wordt en blijft. Centrale ventilatie is lastig haalbaar. De kamers waaruit moet worden afgevoerd, liggen danig uit elkaar en hebben niet altijd een buitenmuur. Zonder ingrijpende werken lukt dit dus niet.

Ik vroeg me af of het zinvol is een decentrale ventilatie te plaatsen met wtw in de badkamer (2,5m x 3,5m). Ik wens namelijk zoveel mogelijk warmte te behouden en zoveel mogelijk vocht af te voeren. Dit soort ventilatoren blazen echter x aantal seconden om vervolgens om te wisselen naar afzuigen. Is het daarom een goed idee om dit te plaatsen? Bestaat het risico dat het vocht hierdoor eerder verspreid wordt in de woning? Ook in de living wens ik zulk toestel te zetten. Wat is jullie advies? Hoe kunnen beide decentrale toestellen eventueel samen werken? 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.