Livios: Bouwen aan morgen


Rookmelder - houdbaarheid

Rookmelder - houdbaarheid

ydde
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
#Veiligheid en alarm · 2 jaren geleden

Ik heb juist in de Aldi enkele rookmelders gekocht, met lithiumbatterij die 10 jaar zou meegaan.  Ik heb ze nog niet geïnstalleerd omdat ik nu op op de verpakking in kleine letters zie:  "fabricatiedatum 19 november 2009.  Vervangen 19 november 2019".  Betekent dit dat ze in 2019 moeten vervangen worden ?  Of gaan ze 10 jaar mee na installatie, dus vervangen in 2026 ? 

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

idur
111 thumb_up 423 comment Andere professioneel
2 jaren geleden

Ik denk het eerste.Als je na montage geen plasticlipje of iets anders moet verwijderen denk ik dat de batterij reeds geactiveerd is .Het kan ook wel zijn dat bij het plaatsen van de brandmelder module(schroefbeweging)er dan pas een activering van de batterij gebeurd.

ydde
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
2 jaren geleden

Ik denk niet dat de houdbaarheid van 10 jaar iets te maken heeft met de batterij (toevallig is dit nu een lithium batterij die 10 jaar mee gaat).  Toevallig staat er nu in Het Laatste Nieuws een artikel over brandveiligheid, namelijk  : "NAAST MEER DETECTOREN - DIE TROUWENS ELKE 10 JAAR MOETEN VERVANGEN WORDEN", enz. 

BrazVD
0 thumb_up 2 comment Bouwer
8 maanden geleden

Die 10 jaar heeft te maken met de degradatie van de sensor en de lithium batterij, als ze van 2009 zijn is de sensor dus niet meer optimaal. Ik kocht mijn rookmelders op www.minirookmelder.be en nog geen problemen mee gehad.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?