Livios: Bouwen aan morgen


FFP3(*) mondmasker

FFP3(*) mondmasker

BeginnerVerbouwer
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Veiligheid en alarm · 1 jaar geleden

In de beschrijving van hoe een gepast mondmasker kiezen zie ik het volgende staan: "FFP3/P3: filtercapaciteit van 98 % (minimaal beschermingsniveau bij cadmium, kobalt, hexavalent chroom, zilver) P3*: Hoog toxische stof die kanker kan veroorzaken zoals asbest."

Op basis van deze uitleg ga ik ervan uit dat ik een mondmasker P3* nodig heb als ik met asbest ga werken. Spijtiggenoeg heb ik nog in geen enkele winkel/website een gelijkaardig masker tegengekomen. Het enige wat ik tegenkom zijn FFP3 maskers. Zou u mij eventueel wat meer uitleg kunnen geven over hoe ik zo'n P3* masker kan bekomen of wat het juist inhoudt? Of gaat het hier om een soort koolstoffilter? Of volstaat een FFP3 masker normaal?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
78 thumb_up 420 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Beste,

Zulke maskers zijn te verkrijgen bij toeleveranciers zoals Lecot Raedschelders , profshop , Imes of bij M3 kostprijs om en bij de 6€ , de maskers die ik zelf gebruik van dit type zijn van het merk Moldex.

Mvg 

Nick

BeginnerVerbouwer
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Beste,

Dank je wel voor het snelle antwoord en de suggesties van verkopers.

Het is mij echter nog niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen FFP3 en P3*, zoals vermeld op http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/extra/dossiers/veiligheid/mondmasker-kiezen/.

Ook op de websites van de vermeldde leveranciers zie ik enkel het type FFP3 verschijnen en vind ik niets over P3* filters. Hebt u hier eventueel een verklaring voor?

MVG

Nick 61
78 thumb_up 420 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Beste,

Ik heb het even voor je opgezocht en de p3 in ffp3 staat voor een filter die qwartsdeeltjes (giftig stof ) tegenhoud tot 1 mg per kubieke meter je vindt de uitleg terug op www.navb.constructiv.be

Gr Nick 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?