Forum

ontbreken vuilafscheider en sifon wasmachine / condens samen ?

lebasi
0 thumb_up 12 comment Verbouwer
#Sanitair · 1 maand geleden

Beste, mijn chauffagist heeft geen vuilafscheider geplaatst op de nieuwe Vaillantinstallatie, dat was wél zo afgesproken en op offerte. Hij heeft gietijzeren verwarming niet gespoeld wat mondeling was afgesproken...nu beweert hij plots Fernox te hebben gebruikt ter bescherming. Ik geloof hem helemaal niet. Zou er een manier bestaan om na te gaan of er Fernox aan het water werd toegevoegd ? Zou er nog mogelijkheid zijn een vuilafscheider te plaatsen ? Volgens de montagevoorschriften mag de afvoer condens niet samen of dicht bij de afvoer wasmachine (ook daar voorzien) omdat een leeggetrokken sifon gevaarlijk kan zijn . Is hier nog mogelijkheid tot oplossing ? Wat kan het gevolg zijn voor de nieuwe ketel ? Er hangt ook nog een dikke aardingskabel te 'zweven'...Mijn chauffagist is nalatig...als leek is dat moeilijk, dus dank voor alle goede tips !

Alle reacties

kas
70 thumb_up 401 comment
1 maand geleden

U zult hem in gebreke moeten stellen middels een aangetekend schrijven. 

In dit schrijven somt u de punten op die deel uit maken van deze ingebrekestelling. Bv het ontbreken van de vuilafscheider. U vraagt ofwel de plaatsing hiervan ofwel het bedrag hiervan in de offerte als mindering van de eindfactuur. 

U zult uw bewering dat er mondeling was toegezegd om de leidingen te zullen spoelen, moeten kunnen bewijzen ( mails, berichtje, getuigenissen van derden ... ?) Maar ik vrees dat u daarvoor zwak staat , mondelinge afspraken zijn zeer moeilijk te bewijzen. Meer nog omdat uw aannemer waarschijnlijk wel door middel van facturatie ( aankoopfactuur en aannemingsfactuur) wel kan bewijzen dat er effectief Fernox is gebruikt. U zult dus van uw kant moeten aantonen dat deze bewering niet waar is en dit kan alleen m.i. met een analyse van het water door een erkend labo en in tegenspraak. 

U zult dus ook effectief moeten aantonen met bewijzen dat de condens afvoer niet reglementair is geplaatst en dat de aardingskabel niet volgens de voorschriften is weggewerkt.

lebasi
0 thumb_up 12 comment Verbouwer
1 maand geleden

Hello kas, dank je wel voor je antwoord. Ik heb hem inderdaad in gebreke gesteld....nog voor ik de factuur heb ontvangen, er liep teveel mis en hij kwam afspraken niet na. De offerte kreeg ik per mail en heb ingestemd via een antwoord per mail waarop ik schrijf of ik er dan ook mag vanuit gaan dat alles wordt geplaatst naar montagevoorschriften van Vaillant en dat de chauffages zullen worden gespoeld. Ik weet niet of dat voldoende bewijs is ....Hij heeft de mail gelezen, dat is zeker, maar ik kreeg daarop van hem geen bevestiging. Op de offerte staat het spoelen niet vermeld en hij antwoord dat hij niet in gebreke kan worden gesteld voor dingen die niet op de offerte staan...ivm Fernox : als dit wordt gebruikt, moet je de eigenaar op de hoogte brengen, dat heeft hij nooit gedaan, pas nu zegt hij dit gebruikt te hebben, volgens mij om zijn eigen fout in te dekken, maar ik geloof er niks van...

Er ligt nog een aardingsdraad (tamelijk dik) die niet gekoppeld is, hij ligt thv de ketel en komt uit in de kelder. In de kelder heb ik een pomp staan die putwater trekt en mijn stadswaterkraan komt daar ook binnen. Zou het de bedoeling kunnen zijn dat dit ergens gekoppeld wordt ? Zie foto...

idur
139 thumb_up 553 comment
1 maand geleden

Draad moet verbonden worden met de buis die naar de interne watervoorziening gaat. Is verplichte hoofdequipotentiale verbinding. 

idur
139 thumb_up 553 comment
1 maand geleden · Bedankje ontvangen

Na het nalezen van je bericht heb ik nog een vraag:ben je zeker dat de aardingsdraad die te zien is in de kelder dezelfde is als deze aan de ketel? Indien dit zo is heeft deze draad geen nut. Ik denk dat deze 2 draden niet dezelfde zijn en dat ze onafhankelijk van elkaar naar de aardingsonderbreker lopen. Dit zijn volgens mij de hoofdequipotentiale verbindingen voor waterleiding en verwarmingsbuizen aan de ketel. 

lebasi
0 thumb_up 12 comment Verbouwer
1 maand geleden

Beste, ja, deze draad is dezelfde die van de ketel onder de vloer naar de kelder gaat. Hij is iets dikker dan een aardingskabel voor de gewone elektriciteit van stopcontacten.Ik vraag me af waarom die in de kelder uitmondt....daar heb ik enkel een waterpomp voor putwater en de leidingen voor stadswater die daar binnenkomen en een stopcontact voor de pomp.

Dus deze draad zou gekoppeld moeten worden tussen de ketel en de verwarmingsbuizen..of waterbuizen stadwater of putwater die daar binnenkomt..? Of moet deze naar de zekeringskast ? Ik probeer alles te achterhalen wat niet goed werd afgewerkt....en hoe het wel juist moet...Dank je wel !

lebasi
0 thumb_up 12 comment Verbouwer
1 maand geleden

Bedoel je met interne watervoorziening de leidingen die keuken en badkamer voorzien van stadswater en / of putwater ? Of dient deze thv de stadwaterkraan verbonden te worden ? Beide bevinden zich in de kelder... En de andere kant van de kabel te verbinden met de ketel ? Of rechtstreeks naar de zekeringskast ?...maar die andere kant ligt dus los thv de ketel....Dank je wel !

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.