Livios: Bouwen aan morgen


Wat is een normale druk in de waterleidingen in een huis?

Wat is een normale druk in de waterleidingen in een huis?

water
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Sanitair & water · 1 jaar geleden

In mijn huis schommelt de waterdruk tussen 3 en 8 à 9 kg. Ik plaatste een drukontspanner met manometer maar dit lost het probleem niet goed op. De watermaatschappij zegt me dat de druk steeds "normaal" moet zijn: ongeveer 6 kg. Ik woon in Vlaams Brabant op een heuvel (55 m. boven zeespiegel): vroeger wist de maatschappij me te vertellen dat zij het water moesten opstuwen met een pomp. Nu zegt men mij dat uitsluitend de watertoren volstaat en de druk nagenoeg constant aou moeten zijn: dit is echter niet het geval.Waar liggen waarheid en oplossing??

 

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
413 thumb_up 1799 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Acht à negen kg druk is zeer abnormaal ! Het zou me dus ten zeerste verbazen dat die druk door het openbare net wordt veroorzaakt. Bij een foute (verboden) installatie van bijvoorbeeld een boiler zou dit de oorzaak kunnen zijn.

Waar juist, op welke momenten en hoe meet je die druk ?

Hugo C.
135 thumb_up 690 comment Bouwer
1 jaar geleden

De maximaal gemeten druk van 8 à 9 kg/cm² lijkt mij al heel hoog. Overdrukventielen ter bescherming van sanitaire toestellen (boilers) hebben een werkdruk van 8 kg/cm² zodat deze reeds zouden beginnen werken. Heeft u een boiler in huis met terugslagklep en overdrukventiel ? Zie de goede werking eens na. Vooral de slechte werking of het ontbreken van de terugslagklep op de boiler zou er de oorzaak kunnen van zijn dat de druk op het sanitair koud water stijgt. Nadat u koud water hebt afgelaten zou de waterdruk toch even normaal moeten zijn.

Baksteenslag
1 thumb_up 16 comment Verbouwer
10 maanden geleden

9 à 8 bar op een binneninstallatie...dat is onmogelijk! Er zou nogal wat kapotspringen bij zo'n druk!


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?