Livios: Bouwen aan morgen


Dab pomp steeds valt uit

Dab pomp steeds valt uit

ben de bouwer
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
#Sanitair & water · 1 jaar geleden

Hallo heb enkele weken drie filterpotten achter mijn pomp geplaats maar deze valt nu bijna dagelijks uit wanneer wij een langere was doen met de  wasmachiene en of samen de tuin slang gebruik voor de filters deed de pomp het prima is deze miss. niet krachtig genoeg meer, de pomp is wel reeds 14jaar oud en voor zover ik kan zien is er geen fit zodat ze ergens lucht kan zuigen .                                           Kan hier mij iemand adviseren alvast bedankt

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
122 thumb_up 690 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Is de pomp op een regenwaterput of grondwaterput aangesloten ? Heb je de filter in de zuigzijde of perszijde van de pomp gemonteerd ? Een paar foto s zou kunnen helpen

K16
41 thumb_up 231 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Wat bedoelt ge met uitvallen?

Moet ge pomp resetten of start ze vanzelf terug op?

ben de bouwer
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
1 jaar geleden

hoi nick alvast merci voor reactie, ze is op mijn regenwaterput aangesloten en de filters staan achter de pomp dus aan de perszijde zoals ze mij bij de aankoop van de filters aanbevolen hadden ( bij cevo market) ik vond dit persoonlijk ook maar raar of is dit idd. de juiste manier. En moet  nu dagelijks op de  restart drukken                                           

M.v.g. Ben

ben de bouwer
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
1 jaar geleden

nee de pomp springt niet vanzelf terug op moet ze zelf opduwen op de restart knop (steeds de kruipkelder in :( )                                                                                                                                          M.v.g Ben

Nick 61
122 thumb_up 690 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

De filters staan goed dit heb je prima gedaan maar heb je ook het waterpeil in je regenwaterput nog eens gecontroleerd .Met deze droogte? Indien je voldoende waterpeil hebt misschien de terugslagklep aan de ingang van je pomp eens nakijken en je verzekeren van de goede werking , start de pomp vanzelf terug op of moet je ze handmatig resetten?

Laforce Erwin
46 thumb_up 203 comment Bouwer
1 jaar geleden

Ik heb dezelfde drukregelaar op mijn pomp staan, toevallig ook van Cevo.

Na korte tijd werkte de regelaar niet meer en bleek er inwendig de elektronica verbrand. Heb toen een nieuwe gehad in garantie.

ben de bouwer
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Hallo mensen nog eens merci voor reactie's, heb gisteren mijn waterput nog geopend en was tot mijn grote verbazing toch nog half vol ( put van 10000L) en word toch gebruikt voor 2wc,wasmach.en tuin, maar zou best de terugslagklep wel kunnen zijn, heb deze wel verplaatst (bocht tussenuit genomen) en een beetje gereinigd want er zat wel wat vuil in en heb ze dan gewoon terug geplaatst en ja ik moet idd. handmatig terug resetten ze start niet vanzelf terug op.                                                                            Ik ga dit dan even nakijken en hopen dat het daar misloopt :)  alvast bedankt.                                            Ben.

Hugo C.
266 thumb_up 1301 comment Bouwer
1 jaar geleden

Ik heb ook een probleem gehad met dergelijke pomp. Op de drukschakelaar boven op de pomp zit ook nog een klein "expansievat". Kan zijn dat de rubber gescheurd is.

Vervang drukschakelaar en rubber  compleet in zijn geheel.

Op ebay vindt je wel nieuwe originele drukschakelaars tussen 30 en 50€ (Italië of Duitsland). Als je bij DAB-verdeler bestelt zit je vlug aan 120€.

Koen 76
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
3 maanden geleden

Hallo iedereen.

Ik heb ook een probleem met deze pomp.Wanneer ik ze schakel op leidingwater, werkt ze prima. Als ik ze laat wateropzuigen vanuit de waterput valt de druk steeds weg, waardoor ik moet gaan resetten. Er zat een automatische omschakelaar tussen maar die heb ik dit weekend er tussenuit gehaald, zonder succes. Ik ben deze pomp echt beu omdat dit probleem al een tijdje aansleept en denk er sterk aan om ze er volledig uit te gooien. Zou het kunnen dat de pomp moeite heeft om het water uit de regenput op te zuigen en daardoor ze niet genoeg druk kan opbouwen terwijl het opzuigreservoir van het leidingwater net onder de pomp staat en daardoor ze naar behoren werkt?De terugslagklep in mijn waterput is al nagekeken en werkt prima. Leeftijd van de pomp is ca 7 jaar.

Iemand een oplossing? Indien niet, iemand geinteresseerd om een waterpomp over te kopen ;-) ?

1 2 · Volgende

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?