Livios: Bouwen aan morgen


Aansluiting sterfput - wasmachine en vaatwasser

Aansluiting sterfput - wasmachine en vaatwasser

Vdtvdt
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Sanitair & water · 4 maanden geleden

Dag iedereen,

wij wonen nu anderhalf jaar in ons huis. Enige aansluiting voor WM en VW is het sterfputje in onze veranda. Momenteel hangen de buizen erin en doen we het putje minimaal open. Maar vaak loopt het over, komt er een slechte geur naar binnen en wordt het errond smerig. We willen met een buis graag een gesloten systeem creeeren waarop de wasmachine en vaatwasser aangaoten kan worden. Hoe begin je hieraan? Is dit  zelf te doen of vraagt dit toch wel enige kennis/ervaring?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
460 thumb_up 2055 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Kijk na of er een oplossing is waarbij je vlot bij een bestaande goeie afvoer geraakt (bv door de muur naar de keuken alwaar je water haalt en je afvoeren kwijtgeraakt.  Moeilijkheidsgraad hangt af van de situatie.  Enige DIY handigheid is wel een vereiste.

Geraak je niet bij een afvoer zonder te moeten stijgen dan kan je een afvoerpomp gebruiken (cfr “broyeur”) 

Vdtvdt
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
4 maanden geleden

In de kelder is er een ruimte die we tot wasruimte willen toveren. Daar lopen de buizen al van bad en toilet. Maar vaatwasser zou boven blijven. Aansluiten op sterfputje niet mogelijk denk je? Alvast bedankt!!

Kris M
460 thumb_up 2055 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Wegens de grootte van de geurafsluiter kan een afvoerputje geen grote debieten aan.  Je zal moeten breken om in te koppelen op de eigenlijke afvoerleiding of - als dat kan - geurafsluiter uit putje verwijderen en met de nodige verloopstukken (en sifon) er een afvoer van maken.  


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?