Forum

Alle reacties

Patrico
53 thumb_up 540 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Ik had het in de veranda en was toch teleurgesteld in het resultaat.

Lydia
0 thumb_up 7 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Bedankt voor de reactie. Teleurgesteld in het warmteeffect? Zat de folie langs de binnenkant of buitenkant? Geeft merkelijk verschil heb ik me laten vertellen. ook de kleur van de folie, hoe donkerder hoe beter. Er zou nu ook een kleurloze zijn die goed resultaat zou geven. Folie langs de buitenkant heeft dan weer vlugger kans voor beschadigingen. Ik ken iemand die voor de veranda gekozen heeft voor screens.

Carl Vandecasteele
25 thumb_up 273 comment Verbouwer
2 maanden geleden · Bedankje ontvangen

er is een regel die zegt "eens de warmte binnen zit, krijg je die er nog moeilijk uit".
Daarom is een folie dus aan de buitenkant efficiënter dan aan binnenkant.
En zou ik vooral voor screens kiezen. het is de moderne versie van rolluik, alleen wel veel lichter en compacter. Plus screens kan je buiten de zomertemperaturen altjd oplaten zodat je optimaal kan genieten van zonneopbrengsten doorheen jouw ruit!

Patrico
53 thumb_up 540 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Waar je ze laat plaatsen hangt af van je soort ramen. Op HR++ glas MOET dit op de buitenzijde van het raam worden geplakt.  We hebben de folie laten plaatsen door een firma die niets anders doet maar het resultaat was amper merkbaar.

Lydia
0 thumb_up 7 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Had ook al gedacht aan screens. Zal eens moeten navragen ivm prijsverschil. Folie heeft misschien een voordeel dat de ramen het warmteverlies van binnenuit beperken in de winter

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.