Forum

Alle reacties

Kris M
483 thumb_up 2239 comment
1 jaar geleden

... dat als je 2.000 kWh afgenomen hebt en 2.000 kWh geïnjecteerd dat je enkel prosumententaks etc betaalt.

... na 15 jaar valt de virtualiteit weg en betaal je 2.000 kWh en krijg je een netvergoedingske voor de geïnjecteerde 2.000 kWh.  Je betaalt geen prosumententaks meer.

Technoman
19 thumb_up 136 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Er is een teller die jouw verbruik registreert, en een teller die jouw opbrengst registreert. Trek injectie af van verbruik en je kent je eindverbruik. Hou die zo kort mogelijk rond 0, en je betaalt momenteel enkel je prosumententaks; Of behoud je klassieke teller en je kan, tot 15 jaren na de installatie van jouw PV systeem, genieten van terugdraaiende teller zoals nu.

T.

Laforce Erwin
48 thumb_up 220 comment
1 jaar geleden

Ik vrees dat we de keuze niet gaan hebben om onze terugdraaiende meter te behouden.

daarom gaan ze de nieuwe digitale meter plaatsen en op vraag beide metingen bijeen tellen zodat het resultaat hetzelfde is als nu. 

Het voordeel is dat we zelf kunnen zien hoeveel % van de productie direct verbruikt wordt en kan je eventueel uw installatie / verbruik aan te passen om meer direct te verbruiken tegen de installatie 15 jaar oud is, want dan vervalt de voorgestelde regeling.

Technoman
19 thumb_up 136 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Hoe gaan ze dat doen??

Ik heb nu een dag/nacht teller, wil ik behouden! als ze mijn gaan vervangen moet ik een teller let 3 displays hebben? Heb ik nog niet gezien, of gehoord. Voor PV bezitters van voor 2015, deze hebben een productieteller en kunnen dus hun opgewekt vermogen doorsturen ( moest toch voor bekomen GSC's

Laforce Erwin
48 thumb_up 220 comment
1 jaar geleden

Dit vond ik bij ilumen:

De introductie van de digitale meter heeft geen rechtstreekse gevolgen voor klanten met dag- en nachttarief. De berekeningen van die tarieven staan los van de gebruikte technologie. Digitale elektriciteitsmeters registreren de energie namelijk standaard in twee tariefperiodes. Als de klant gekozen heeft voor een enkelvoudig uurtarief, worden de gebruiken bij elkaar opgeteld.

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
1 jaar geleden

Bedankt !!

waar techniek dan toch goed voor is !!

T.

Op het eerste zicht is die meter niet zo heel slim, het is dus enkel het terugdraaien dat nu gescheiden wordt geteld. Bestond vroeger ook al bij de duurdere ferraris-meters, dat is dus zeker niet de uitvinding van de 21ste eeuw.

Ik vermoed dat die slimme teller (vandaar het adjectief "slimme") nog veel andere dingen kan van op afstand o.a.  het invoeren van nieuwe en bijkomende tarieven, in- en uitschakelcontacten zodat grote verbruiken in huis kunnen afgeschakeld worden bij dreigend elektriciteitstekort (vandaar dat nu in nieuwe installaties wasmachines en droogkasten een afzonderlijke leiding moeten hebben). Men begint bescheiden met een niet-zo-slimme configuratie om de mensen niet af te schrikken. De toekomst zal uitwijzen hoe inteligent die meter gemaakt is.

Laforce Erwin
48 thumb_up 220 comment
1 jaar geleden

Ik heb ooit gelezen dat de "slimme" meter veel te duur was. En daarom is gekozen voor een "digitale" meter die vooral registreert en de meterstanden automatisch doorgeeft aan Eandis. Dus bedoelt om op de meteropnemers te besparen en de PV bezitters te laten betalen voor de elektriciteit die ze zelf al hebben geproduceerd.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.