Livios: Bouwen aan morgen


Verduidelijkingen rond opmerkingen keuringsattest

Verduidelijkingen rond opmerkingen keuringsattest

sverbrugge
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Elektriciteit · 5 jaren geleden

Hallo,

Wij willen huis kopen. In het keuringsattest staan volgende opmerkigen?
Kan iemand ons verduidelijking geven hoe ernstig dit is en hoe duur dit kan oplopen?

En door wie we dit kunnen laten in orde brengen. (Regio Vilvoorde)

1) De Schema's van de installatie worden niet aangeboden volgens AREI art. 16, 268, 269

2) De continuiteit van de beschermingsgeleider (PE) is niet gewaarborgd over de hele installatie volgens AREI art. 70.06, 86.02 en 86.04 badkamer en slaapkamers

3) Conforme aardingsscheider plaatsen.

4) Stopcontact radiator badkamer in volume 2

5) Aan te raden extra Diff 30mA voor vochtige ruimtes en was, droogkast.

bedankt voor jullie hulp.

S

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
474 thumb_up 2109 comment Andere particulier
5 jaren geleden

 

  Eendraadschema en plaatsschema te tekenen en de letters van de stroomkringen aanbrengen op de zekeringkast.  Reken op 4 tot 8 uur werk.

 

  Er zitten stopkontakten met aardingspin in de installatie die niet geaard zijn.

 

  Scheidingsklem plaatsen (in de buurt van) tellerkast om de aarding te kunnen onderbreken.  20 euro en een uurtje werk als je bij de aardingskabel kan.  Is de aarding gemeten en OK ? 

 

  Stopkontakt in volume 2 weg te nemen.  Mag niet.  Verplaatsen naar volume 3.

 

  Als dit een installatie uit de jaren stillekes is dan best volledig vernieuwen.  Als de installatie relatief recent is (jaren 70/80) kan selectief vernieuwd worden.  Installatiegedeeltes van voor 1981 mogen ongekeurd behouden blijven mits afgezekerd op 16A en 30mA differentieel en nog veilig (géén stoffen draden uit de jaren 20 bv).

  Stopkontakten met niet aangesloten aarding mogen vervangen worden door stopkontakten zonder aarding.

  Als je'r zelf géén kaas van gegeten hebt best electrieker kontrakteren.  Budget hangt af van de grootte van de werken.  Moeilijk in te schatten.

Lovilelek
1 thumb_up 10 comment Verbouwer
5 jaren geleden
Gegroet, een paar kleine aanvullingen 2) De continuiteit van de beschermingsgeleider (PE) is niet gewaarborgd over de hele installatie volgens AREI art. 70.06, 86.02 en 86.04 badkamer en slaapkamers => alle geleidende delen in de badkamer dienen geaard te zijn (bv metalen bad + stortbadbak) 4) Stopcontact radiator badkamer in volume 2 => in volume 2 mogen enkel stopkontakten staan indien elk stopkontakt door een geïntegreerde automatische verliesstroomschakelaar van max 10 mA beschermd is - beste aanpak is inderdaad dat stopkontakt weg te doen of te verplaatsen (volume 2 is tot 60 cm buiten (stort)bad) 5) Aan te raden extra Diff 30mA voor vochtige ruimtes en was, droogkast => automatische verliesstroomschakelaar van max 30 mA is verplicht voor vochtige ruimtes (bv bad), (af)wasmachine + droogkast ofwel zet je de volledige de kring(en) waarop die staan achter die verliesstroomschakelaar, ofwel leg je nieuwe kringen
Lovilelek
1 thumb_up 10 comment Verbouwer
4 jaren geleden

Het aantal inbreuken is te hoog & te verscheiden om hier alles uit te leggen.

Belangrijkste probleem is het bord. Het lijkt er op dat dit best helemaal vervangen wordt. Ik lees immers dat de verliesstroomschakelaar niet werkt, verbindingen onvoldoende doorsnede hebben, kapotte zekeringen overbrugd zijn (een koperdraadje ;-), enzovoort.

Als elektriciteit jouw ding niet is, dan stel je de vraag best aan een (paar) elektrieker(s). Die kunnen je dan ter plaatse tonen wat er fout is & een inschatting van materiaal + werkuren maken.

Gaat het om een grondige verbouwing, dan is alles op te lossen. Wil je er met weinig breekwerk snel intrekken, dan zal je creatief moeten zijn.

Een elektrische installatie die niet in orde is, vormt een risico voor de veiligheid van de bewoners. Neem dit dus niet te licht op.

Hallo kunt mij iemand helpen uitlegen wat miet ik eigelijk doen ? 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?